Anlamlı Logo Çalışmaları_vb

vberk

Üye
Kayıt
24 Mart 2010
Mesaj
244
Tepki
4
yaklaşık 60 tane logo çalışması...
her logo bir anlam barındırıyor bir de.
yaratıcılığın sınırlarını zorlamışlar.Keşke benim de bunlar kadar güzel bir logom olsa...:(
_________________________________




Devam edecek...
 

cagla.

Üye
Kayıt
7 Eylül 2011
Mesaj
19
Tepki
0
@Hasan Güner

Katılıyorum. Muhteşemler. Yaratıcılık hayal gücü harika
 

neoberg

Üye
Kayıt
7 Eylül 2011
Mesaj
13
Tepki
0
Evt çok güzeller fakar bunda müşterilerin isim seçimleri ve modern tasarımları bilmeleri de çok etkili diye düşünüyorum. Örneğin "Özkardeşler" isimli bir müşteriye ne kadar yaratıcı bir çalışma yapabilirsiniz ki? Ve de müşteri bunu ne kadar kabul eder.
Türkiye'de müşterilerde "Logo şöyle cafcaflı olsun, göz alsın" gibi bir yaklaşım var.
Örneğin "zıpla" isimli bir müşterimiz olduğunu düşünelim ve bu müşteriye yukarıdaki "jump" logosunu yaptığımızı varsayalım(kopyalamaktan bahsetmiyorum, orjinal tasarımcısının biz olduğumuzu varsayıyorum).
Müşteri büyük ihtimalle dışından olmasa bile içinden küfredecektir ve bize "ne yapmışsın ki 2 harfi yukarı kaldırıp altına 2 elips koymuşsun" diyecektir. Sonra gidip bir tabelacıya cafcaflı bir "şey" yaptıracaktır.

Benim düşüncem bu yönde.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@neoberg

Zaten ülkemizdeki tasarım anlayışı böyle olduğu için yukarıdaki örneklerde bir Türk markası yok :)
 

vberk

Üye
Kayıt
24 Mart 2010
Mesaj
244
Tepki
4
@neoberg

Eeeee tabiki böyle çalışmaların yapılabilmesi için müşterininde duyarlı olması lazımdır... Bizim ülkemizde müşteriler pek bilgili, yaratıcı olamadığı için böyle çalışmalarda az çıkıyor. Tabiki bu hepsi için geçerli değil; Bunu daha öncede bir konuda anlatmıştım. Bakış açısına ve Düşünmeye dayalı şeylere pek önem vermiyoruz... Daha çok logoya bakıldığın da ne olduğu hemen anlaşılmasına dayalı oluyor. Yani benim markamın adı "Horor Film" ise bizim insanımız "Korkan bir adam resmi kullanmalıyız." der. İçinde bir ilüzyon, dikkat gerektiren olan şeyler istemezler... Zaten genelde kurduğumuz markalar ya soyadımız olur; ya da ad-soyadımızın baş harfleri olur. Böyle şeylere yaratıcı çalışmalar nasıl yapılabilir ki ?
 

oguzhan42

Üye
Kayıt
10 Mayıs 2011
Mesaj
43
Tepki
3
@neoberg

Eksik bir yönümüze değinmişsiniz,katılıyorum ve bu gelişmelerin ne zaman ülkemizde de oturmaya başlayacağını merakla bekliyorum..
 
Yukarı Alt