Annemin eczanesi için yaptığım kartvizit örnekleri nasıl olmuş?

smmugler

Üye
Kayıt
29 Kasım 2009
Mesaj
10
Tepki
0
Merhabalar arkadaşlar annem için tasarladığım kartvizit örnekleri hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?



 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Bir kartvizit için çok karmaşık bir tasarım olmamış mı?
Sade tasarımlar üzerinde çalışmanızı öneririm..
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın smmugler, tasarım konusunda oldukça tecrübesiz olduğunuz aşikar, örneklerde kullanılan görsellerin (eczaneyi sembolize eden kare içersindeki E harfi sembolü haricinde) eczane ile bağlantıları nedir? Bir anlam ifade ediyor mu? bir eczane kartviziti olduğunu ilk bakışta anlatıyor mu? hayır alakasız, kaldı ki bir tasarımda, kartvizit çalışmasını bu kadar boğucu, itici, anlamsız bir hale getirmenin de hiç anlamı yok. Size tavsiyem öncelikle paylaşılmış olan kartvizit örneklerine bir göz atın, kartvizit çalışmasıyla ilgili yorumlara, anlatımlara bir bakın ve yeniden sade, hoş, şık başka çalışmalar yapın. Daha sonra aralarındaki farkı kendi gözünüzde bir mukayese edin. Bakalım daha farklı nasıl çalışmalar, tasarımlar çıkacak ortaya...
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
sade çalışırken bile baratıyı elden bırakmıyorsunuz eczane olcağı için daha resmi birşeyler yapın gölge efekt kullanmayın
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Merhaba,

Öncelikle çalışmanızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

Çalışmalarınız da gerçektende çok fazla efekt kullanmışsınız. Bir çalışmayı kullandığınız efektler orjinal gösterebileceği gibi itici ve kötüde gösterebilmektedir.

Bu nedenle hangi çalışmada ne tür efektler ile çalışacağınızı doğru seçmelisiniz.

Bunun yanında basit gözüyle baktığınız bir kartvizit çalışmasında bile olmazsa olmaz bazı unsurlar vardır. Gördüğüm kadarıyla bunlara pekte riayet edilmemiş.

Kenar boşlukları orantısız, yazı puntolarınız farklı ve küçük. Yazılarda kullandığınız çerçeve ve gölge yazının oıkunmasını bir hayli güçleştirmiş.

Forum içerisinde yapılmış ve paylaşılmış çok iyi kartvizit örnekleri var. Bunları incelemenizi ve çalışmanızı yeni baştan hazırlamanızı tavsiye ederim.

Başarılar dilerim.

Saygılarımla.
 

smmugler

Üye
Kayıt
29 Kasım 2009
Mesaj
10
Tepki
0
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlarım sanırım bu işte daha 40 fırın ekmek yemem lazım ama sayenizde öğreneceğimi umuyorum :) bu çalışmamı annem bu şekilde beğendi bunu da matbaya verdik ama bundan sonraki çalışmalarda daha az efect ve daha az malzeme ile daha fazla şey anlatmayı deneyeceğim teşekkür ederim :)
 
Yukarı Alt