Arkadaslar,10 metreye 4 metrelik psd formatta iş nasıl basılır?lutfen yardım.

Tepki
0
merhaba arkadaslar.ben bır bar için 10 metreye 4 metrelik psd formatta bir afiş hazırladım.300 dpi ve cmyk olarak.
bu işi baskı kalitesini düşürmemk için matbaaya tiff formatta mı vermeliyim acaba?
ve bu ebatta bir iş tek parça olarak basılabılırmı?
ve tabiki hangi malzemeye basılabılır?
verilen süre doluyor bu yuzden acil cevaplarınızı bekliyorum.
saygılar..

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
10 metreye 4 metrelik bir işi 300 Dpi CMYK yaptıgın zaman o işin boyutu birkaç GB'ı bulacaktır. (Tabii üzerinde görsel var ise) Bunu da basmak saatler sürer. Tabii makine kabul ederse.Eğer işin hazırlanmış boyutu 10 x 4 mt ise 96 dpi bile yeterli olur. Kaydederken de zorlanmazsın. Tiff olarak daha uygun olur. Ama yeni nesil makinelerde artık pek farketmiyor. Jpeg olarak da iyi sonuç alabilirsin.

Tepki
0
tesekkur ederim.su an 300 dpi da 100 e 40 cm olucak şekilde kayıtlı ve yınede 400 mb civarında.
96 dpi bar içinde oldugundan,yani cok uzak mesafeden bakılmıyacagından sorun yaratırmı acaba?cevabuınız ıcın yenıden tesekkur ederım..

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@grafi-yasar

Evet gördüğün gibi boyut zaten büyümüş. 100 cm nin 300 dpi olması sonucu pek etkilemez. sadece boyutu büyütür. Eğer görseller kaliteli ise 1000 cm yi 50 dpi bile kurtatır.

300 dpi çözünürlük ancak gazete, dergi, broşür, afiş vs tarzı işlerde uygulanabilir.
Fakat 50 dpi yaparsan orijinal boyutta yapmalısın. 100 cm 50 dpi yaparsan büyük boyutu cok bozuk olur.

Tepki
0
ERKAN BEY yeniden cok tesekkur ederim ,dediginizi uygulayıp 96 dpi yapıyorum.görsel kalitesinde sorun olmadıgı için.tekrar tesekkur ederim

Yukarı Alt