Aşama Aşama Hastane Koridoru Çizim"PS İnterior"(Ders Niteliğinde)

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
hakan bey benim kastettiğim şey programı öğrenmek değil şimdi ben ps un her özelliğini biliyorum yaklaşık 1 yıldır onbine yakın tutorial inceledim hergün bıkıp usanmadan yerli yabancı bulabildiğim tüm dökümanları okudum yapmak istediğim şeyi nasıl yapabileceğimi biliyorum ama.. ne yapmak istediğimi bilmiyorum.. ya da tam yapamıyorum ama bu.. konu hakkında edindiğim bilgiden çok yaratıcılıkla ve odaklanabilmekle birde ışık olgusunu kavrayabimekle ilgili sanki.. açıkçası bilmiyorum nerde neyi yapamadığımı.. birgün tecrübe kazandıktan sonra inşallah.. güzel şeyler çıkarabileceğim ortaya..
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Aslında ben de size durumu tam anlatamadım.Tabiki program yanında bir de hayal edebilme tasarlayabilme gücü önemlidir.Bu noktada , değer verdiğimiz bir hocamızın bir yazısından 1 kısım aklıma cereyan etti."Her program bilene tasarımcı denmez, grafik kurslarında program öğretilir tasarım öğretilmez.(Faruk.Ç)"di sanırım.

Buna ben de katılıyorum.

Tabiki programı çok iyi bilsek de hayal, tasarı gücümüz yoksa yapabileceklerimiz çok sıradan, kalıplaşmış şeyler olacaktır.Yine ben tasarlayabilme gücünü biraz da doğayı gözlem gücüyle ilişkilendiriyorum.Öte yandan herzaman "Farklı Olan"ı aramalıyız kanımca.Bunun için bence bir tasarım yaparken bol bol gözlem gücümüze başvurmalıyız.En azından ben böyle yapıyorum.Zira manevi(elle tutulmayan gözle görülmeyen) şeyleri tasarlıyamayız.
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
evet gözlem önemli.. sayın Faruk hocamızın sözüne bende katılıyorum.. inşallah birgün bana gerçek ilhamı verecek uyanışla karşılaşırım.. Allah hakkımızda hayırlı olanı nasib eylesin..
 
Yukarı Alt