Bak beyim sana iki çift lafım var...

Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba sayın burnaudio,

Çok güzel bir tasarım.

Fakat ilgilendiğim için soruyorum. Bu çalışma, tişört üstüne gerçekten basıldı mı?
Çünkü siyah bir zemine basmayı gerektiren bir durum var. Bunun nasıl yapıldığını ben biliyorum, ama belki siz daha detaylı açıklarsınız. Gerçi bu mesajı hiç sözcük kullanmadan bize iletiyorsunuz.
Belki de bunu yaptığınızı güzel bir dille bilmeyenlere anlatırsınız.

Şimdiden Teşekkürler.

Tuncer ÖZKAN
 
Kayıt
10 Aralık 2011
Mesaj
44
Tepki
1
@Tuncer Özkan

Selamlar Tuncer Bey,
Bu tasarımı proje olarak hazırladım, basıma girmedi. Tasarımı zemin renksiz olarak hazırladım.Baskı için bir zemin rengi kullandığım takdirde.T-shirtün rengiyle uyumlu olması gerekecekti.En basitinden bir siyah bir zemin rengi kullansam, t-shirtün rengi siyah olsa bile ton farklılığından dolayı bütün çalışma alanı -köşeleri ve hatları net bir şekilde - belli olurdu buda çalışmanın basım kısmını kötü gösterirdi.

Digital baskı yöntemleriyle bu çalışmayı başarılı bir şekilde alabiliriz.Ancak dijital transfer yöntemleriyle çalışmadaki desenlerde bir kalıp gibi -tshirt üzerinde hissedilir- baskı almamıza neden olur buda yıkanmalar sonucunda aşınmasından ötürü kısa ömürlü olabilir.Tabi ki farklı digital baskı yöntemleri ile sağlıklı sonuç alabiliriz (örn:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SDQz7OTIiOU)

Sublimasyon transfer olarak alırsak, siyah zemine bu baskıyı alamayız.Açık renk t-shirtlerde çalışmamız gerekir.Çünkü sublimasyon baskıda ısıyla kumaşın rengi açılması gerekir ki boya kumaşın içine işlensin.Bu yüzden bu çalışmayı koyu renk bir t-shirt renginde sağlıklı bir şekilde alamayız.

Koyu zemine çalışılmasının yarattığı özel durum net olarak hangisini kastetiğinizi bilemedim. Tasarım için diyorsak en basitinden zemin renksiz - ve cmyk olarak- çalışmak gerekir.

Baskı için dersek sublimede kumaş önce ağartılması gerekir açık bir zemin renginde boya basılır.

Tabi ağartmalı baskıda beyaz renk kullanılmaz, desen içerisinde yer alan beyaz alanlar kumaş rengi olarak yansır.

Dediğim gibi tam olaran neyi anlatmalıyım bilemedim o yüzden biraz geniş bir cevap verdim. Umarım değinmemi istediğiniz noktayı ıskalamamışımdır.
Cevabınız için teşekkür ederim

Serkan YANIKSES
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Çok güzel, anlaşılır ve temiz bir Türkçe ile bize bu konuyu detaylı olarak açıkladığınız için teşekkür ederim. Konuya ilişkin ayrıntılara olan hakimiyetiniz, bize bu konularda dersler hazırlayacağı intibasını veriyor.

Yeniden görüşmek üzere.
Tuncer ÖZKAN
 
Kayıt
10 Aralık 2011
Mesaj
44
Tepki
1
@Tuncer Özkan

Bilgilerim, kendi t-shirt tasarımlarımın satış kısmıyla ilgilendiği bir süreçte "t-shirt baskısı hizmeti veren" sayısız firma ile görüşmemden kaynaklanıyor. Tasarımımın hem kaliteli hemde kayıp olmadan giyilebilir hale gelmesi için bir çok başarısız denemem oldu.Sonrasında bu tarz baskı şekillerinde neler yapılabileceğiniz az-çok öğrendim.

Umarım nacizane bilgilerim bu başlığı inceleyen arkadaşlar için yararlı olabilir.

Ben yorumunuz için teşekkür ederim

Serkan YANIKSES
 
Yukarı Alt