Başka 1 MAX PS Ortak Çalışma

kriptonik

Üye
Tepki
1
evet ya bi arkadaşım (emre şanın da arkadaşı olan bi arkadaş) her zaman render time yazıp duruyodu heryere yazık bende bu render ne olaki diye garipserdim.. şimdi anlıyorum çosuğun ızdırabını..:)

kriptonik

Üye
Tepki
1
peki hakan bey mesela böyle sectiniz materyali ayarladınız ışığı falan sonra hiç beklediğiniz gibi çıkmadığı oluyormu bir sürü bekledikten sonra? öyle olursa ne hisseder acaba insan? 3dsmax bana çok uzak ben modelleme yapabilecek kapasiteye gelene kadar sanırım 50 yaşıma gelirim..

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Evet . Özellikle o yazıyı burada paylaşmak istememin sebebi buydu zaten.

Aynen dediğiniz gibi herşey tamam.Rendere veriyorsunuz. O harika minik ray noktalarımız tek tek kareleri hesaplıyor.Geliyooo dercesine bekliyorsunuz .....

Çalışmanın sonunda bir bakıyorsunuz biryerde gözünüzden bir kare kaçmış. :S:S:S falan.

İşte o an ...

Dön En Başa bknz Şekil bilmem ne.

işte bu sinir bozucu : )

kriptonik

Üye
Tepki
1
hakikaten sabır işi bu programla çalışmak demek ki.. ben monitörü kaldırıp yere çarpardım kesin... şimdi sizin yazınızı okuyunca bile gerildim.. Allah sabır versin Hakan bey.. gerçi vermiş zaten.. yoksa bu güzel çalışmalar ortaya çıkamazdı öyle değil mi..

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Sabır her yerde gerekli bize , mutlaka olmalı.

Monitörü kaldırıp yere çarpmak , servise verip gelmesini beklemek, cebimizden durduk yere bilmem kaç dolar ekstra çıkartmak ve bu yüzden streslere kalmak ya da bu zulme direnip sadece tekrar F9 a basmak.Hangisi daha mantıklı ,seçim bize kalmış : )

Ben genelde tek model çiziyorum ve çizdiklerime "EH" diyorum.
İnteriorcular(İç mekancılar) ya da exteriorcular(Dış mekancılar) bundan kat kat muhteşem çalışmalara imza atıyorlar.
Büyük ve detaylı bir proje ile uğraşmak için sabrın yanında bir de ödül gerekiyor Kriptonik.Birşeyler bizi bu işe kalkışmaya tetiklemeli, bu ücret de olabilir herhangi birşey de, bilinmez...
(İşin ucunda ücret olmasa onlar da uğraşmazlar ,yine de istek meselesi uğraşabilirler de.)

kriptonik

Üye
Tepki
1
doğru tabii ücret onların sabredebilmesini sağlıyor belki ama.. onların kullandığı bilgisayarlar, grafik tabletler, adını bile bilmediğim bir sürü yardımcı donanım ve yazılımlarıda oluyor değil mi? Yani profesyonel olarak bu işi yapan mimarlar, dekoratörler, yada oyunlar için karakter hazırlayanların kullandığı donanım ve yazılımlar bizim sahip olabildiğimiz standartlardan farklı olmalı öyle değilmi...?

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Tabiki aynen öyle.
Aslında bu tür işler , proje derin ise (bazı yapı kent gibi büyük projelerde iç ve dış mekan birlikte çalışır)1 ekip çalışmasına bakar. Çünkü çok detay isteyen projeler de var.Bir tiyartodaki ekip gibi düşünebiliriz bu durumu.Replikçisi , ışıkçısı , perdecisi , kostümcüsü , makyaj vs... Hiçbiri birbirinin işini yapamaz fakat herkes kendi işinde iyidir.

İşin içinde ekip çalışması olunca tabiki projede kullanılan materyaller değişebiliyor ve bu istikamette , kullanılan donanımlar da çoğalabiliyor veyahut farklılaşabiliyor.

kriptonik

Üye
Tepki
1
inşallah sizde bende birgün öyle bir ekibin parçası olabiliriz... hatta belki aynı ekibin birer üyesi olabiliriz.. bi gün buluşup sohbet etsek şöyle neler yapabileceğimize dair yada ne yapmak istediğimize dair konuşsak.. sonra oturup birlikte birşeyler yapmaya çalışsak ne güzel olurdu.. kısmet diyelim..

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Kısmet diyelim artık.
Ne zaman ne olacağını kimse kestiremez : )

Yukarı Alt