Başka bir kartvizit çalışmam

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1



Çözünürlük baskı sırasında kötü olabilir photoshopda yaptım illustrator bilmediğim için (şuanda öğreniyorum) eleştirirseniz sevinirim.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
Şimdi diğer kartınızıda gördüm bunuda. Çabalamanız, uğraşmanız çok güzel. Bu zamanla iyi bir yol alacağınıza işaret. Ama çalışmalar malesef kötü. Zamanla iyi olacak elbette. Öncelikle beyaz yazının etrafındaki kontürler çok fazla. Yazılar köşelere çok yakın. Firma adı diğer yazılara nazaran daha büyük olmalı, göze çarpmalı. Ve karta baktığınızda bir albenisi olmalı. Fontlara gelince el yazısı fontları bu tip tasarımlarda çok hoş durmuyor. Daha düz ve sade. Ha ama illaki el yazısı fontu kullanmak istiyorsanız şahıs isimlerine verilebilir. Diğer çalışmanız sarı olan ise oda çok fenaydı malesef. Yazılar köşelere çok yakın, kesimde çok sıkıntı. Ve size tavsiyem ilk önce corelle başlayın, sizin için daha kolay olacak kanısındayım. Devamında diğer programları öğrenirsiniz. Tekrar söylüyorum çabalamanız, durmadan bişeyler yapmanız çok güzel. Onun dışında bol bol araştırma yapmalısınız. Umarım bundan sonraki çalışmalarınızda azda olsa faydalı olurum.
 

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Teşekkür ederim fakat internette corelle ilgili malesef hiç eğitim videosu bulamadım.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
@OguzhanH

Çekiciliği olan, bir baktığında dönüp yeniden baktığın (kendi tabirimle öyle bir kelime kullandım. )


@OguzhanH

Forumda araştırma yaparsanız emin olun yeni başlayanlar için çokça eğitici bilgi var. Youtube'den de yazarsanız dersler var. İleriki seviye için sanırım ama bence yeterince araştırma yapmamışsınız.
 

Holats

Üye
Kayıt
20 Eylül 2012
Mesaj
73
Tepki
1
Çalışmalarınızdaki hataları dile getirmiştik. Hataları düzelteyim derken yeni hatalar çıkartıyorsunuz. Hayal gücünüzü biraz daha ilerletin. İlerletin ki daha iyi işler başarabilesiniz. İnternetteki örnekleri inceleyin. Farklı bir şey yapamıyorsanız bile o örneğin aynısını yapmaya çalışın. Ancak bu şekilde kullandığınız programı daha iyi öğrenip daha iyi işler başarabilirsiniz. Yaptığınız çalışmaları herzaman bizim ile paylaşın. Bizlerde iyi yaptığınız veya kötü yaptığınız yerleri sizlere söyleyelim...
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
@OguzhanH

Günaydın! Bazı şeylerin ayırdına varmak, kimi zaman acı ve üzüntü verici olsa da, güzeldir. Kişiye gelecek için doğru adımlar atmasına yardımcı olur. İnternette Corel'le ilgili eğitim videosu, Adobe'nin yazılımları için paylaşılanlara oranla yok denecek kadar az! Güncel CorelDraw'ı anlatan, öğreten kitaplar 1, bilemedin 2 tane. Dikkat et: Corel'le ilgili maalesef hiç eğitim videosu bulamadığını söylerken "hangi dilde" bulamadığını belirtmemişsin. Peki ben neden hemen böyle söylediğine atladım, söylediğine katılmaya çalışıyorum? Halbu ki biliyorum, türkçe kaynaklar var. Portekizce, İspanyolca, Bulgarca, Rusça dillerinde de kaynak var. Ama İngilizce kaynak, Corel'in ünü ve yaşı gözüne alındığında, hadi haksızlık etmeyelim, yok değil ama yok denecek kadar az. Bir şeyin, bir yazılımın ingilizcede kaynağı yoksa, o şey artık terkedilmeye yüz tutmuş, geleceği de meçhul demektir. Corel'le karşılaştırıldığında 3-5 kişinin bilip tanıdığı, kullandığı açık kaynaklı alternativler olan GIMP ve Inkscape için bile yazılan kitaplar, dersler, yayınlanan videolar, daha güncel ve yer yer daha fazla.

Peki bu neden böyle? Neden Brezilya, Bulgaristan, Rusya, Türkiye gibi ülkelerde, dolayısıyla bu ülkerin dillerinde kaynaklar var, ama İngilizcede yok? Bu forumda, denk geldi bir ara, bir konu başlığı altında, bir kullanıcı ülkemizde grafik tasarım alanının, Avrupa'yı birkaç yıl geriden takip ettiğini yazmış bir tarihte. Arkadaş belli ki pek iyimsermiş. Ne kadar geriden takip ettiğini, Freehand programı gösteriyor aslında. Biz önce Freehand'i terkedicez, sonra CorelDraw'a gelecek sıra. Buysa, Avrupa'yı en az 15 yıl geriden takip ettiğimizi gösterir.

Ah, CorelDraw için video kaynak bulamıyorsan, boşver CorelDraw'ı. Freehand'a başla, ya da başladıysan Freehand ile devam et! Yıl 2012, hala Freehand bilenler aranıyor iş ilanlarında; hala iş arayanlar Freehand bildiklerini yazıyor iş başvurularında. Bir matbaa var burda Bursa'da, sadece ve sadece CorelDrawX3 formatında iş kabul ediyor efendiler. "PDF-X3 ne la? Korel iks 3 olm! "
 

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
çok çok incelemen gerekiyor kardeşim site de corel eğitimleri var istersen bende senin için araştırırım çabalaman ortaya birşeyler koymak istemen hoşuma gitti ilk günlerde bende böyleydim ;) kolay gelsin..
 

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Grapiksel kardeşim çok teşekkür ederim günde 30 dakika çiziyorum.30 dakika bilgisayrarda bişeyler yapıyorum gerçekten kaynak bulabilirsineziz çok minnetar olurum
 
Yukarı Alt