Baykuş Kitap - Cafe

reddark

Üye
Kayıt
11 Mart 2012
Mesaj
77
Tepki
12
Merhaba. Basıma gitmek üzere. Sizce tasarım nasıl ve baskıda bir problem yaşar mıyız? Olabildiğince düz renkler kullandım.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Sunumsuz, düz, yalın halini koysaydın keşke, daha net görebilirdik (kitabın sağdan nerde son bulduğunu, soldan nerden başladığını). Bu haliyle, boynu çevirip çevirip bakmak... yorucu biraz. Neyse, söylemek istediğim bu değildi. Logo olarak düşünülmüş bir çalışmada 3 farklı başrol oyuncusunun olması bence uygun değil ve en fazla 2 olmalı - yani, ya [baykuş vektöreli ve baykuş kitap&cafe yazısı] ikilisi ya da [kitap sembolü + baykuş kitap&cafe yazısı] ikilisi. Üçünün birarada olması gereğinden fazla. Baykuş ya da kitap görselinden biri elenmeli.

İkinci nokta: Siyah, sarı ve kahve ana renklerinin yanısıra bir sürü sarımsı yeşil ve gri ton var kitap vektörelinde. Yani bir sürü renk dolaşıyor ortalıkta. Kaldı ki, kuş yazısının rengi, kitap görselindeki sarıyı andıran renk(ler) ile aynı olsaydı bari. Biri, parlak, diğeri mat, falan-filan... Renkler/tonlar en fazla 3 olacak şekilde azaltılmalı.

Üçüncü nokta: Kitap ve cafe arasındaki boşluğu "&" işareti dolduramamış - nasıl doldursun garibim? O boşluğu doldurmak, yani gidermek, senin görevin, onun değil.

Dördüncü nokta, baykuş figürü kalacaksa, bu haliyle gereğinden fazla ayrıntılı (bir logo için). Olabildiğince basitleştirilmeli.

Aslında bunca değişikliği tek bir potada eritecek bir formül/öneri şu: Açık kitap görselini, baykuşun göz-kaş bölgesine dönüştür, bay'ı kitabın sol kısmına (yani baykuşun sol kaşına), kuş'u sağ kısmına (yani sağ kaşınının üstüne) getir, rengi siyah ve kahveye indirge, al sana harika bir logo (fikri).
 

reddark

Üye
Kayıt
11 Mart 2012
Mesaj
77
Tepki
12
Yorumunuz için teşekkür ederim fakat böyle bir kurala ihtiyaç duymadığımı belirtmek isterim. "En fazla üç renk" Diğer yandan kitap görselini kaldırmayı cafe&kitap işletmesi için uygun bulmadım. Dediğiniz gibi kaldırınca çok basit bir görüntü çıktı ortaya bunu da zaten işletmeci kabul etmedi. Son olarak baykuşun detaylı olduğunu söylemişsiniz. Çizgileri en sade şekliyle kullandım. Bakınca çocuksu bir baykuş yerine bilge, kendinden emin bir görüntü bence. Açık kitap görselini herkes kullandığı için bunu farklı bir şekilde kullanmak bana daha uygun geldi. Yazdıklarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim, şu saatten sonra değiştirme imkanım yok tabii fakat diğer çalışmalarda yazdıklarınızı düşüneceğim. Edit: Bir de görselin saf halini müşteriye göndermiyorum, kaldı ki forum gibi bir ortamda zaten paylaşmak istemem.
 
Yukarı Alt