Beğenilmezse " Photoshop'u "bırakırım kesin..

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba;

-Yaşadğım şehir öyle kötü bir yerki burada bırakın fotoğraf makinesi gibi düşünceniz olmayı Fotoğraf nedir bilmeyen insalar var.

*Bu durum neyin kanıtıdır ki? Öyle olması neye engeldir? İçinizde sanatsal bir cevher var ise sizi dağ,tepe,taş, hiçbir güç tutamaz. Mesela kerpiç evlerden harika kareler yaratan insanlar var ya da ailesi çok tutucu olan ama kendisi çok başarılı sanatçılarımız var, bu sektörü hiç incelemediniz mi?Bir toplumdaki sanatsal körlük, o topluma ait her bireyi kapsamaz. Öyle olsaydı fikirleri nedeniyle kimseler darağacında asılmazdı, giyotine vurulmazdı.
Bu sadece tümevarım yöntemine gebe bir algıdan ibaret.

- biz bu işi yapan iki kişiyiz yaşlarımız 18-16bu yaşta yapılması gerek bir durum mu sizce ?..
*Yani?
Hem bu eylemi gerçekleştirip hem "yapılması normal mi?" yazmışsınız.
Yazdıklarınızı birleştirince, size göre bu yaşlarda bu eylemin yapılmaması gerekiyormuş, bunu ben değil siz yazmışsınız.
E bu yaşlarda yapılacak bir iş değilse bırakın o halde makinalarınızı, ne diyeyim ki?

-Buradaki yarı insanda sizin gibi dşünüyor...
*Buradaki yarı insan ile ben nasıl düşünüyormuşuz, kalan yarısı nasıl düşünyormuş?

- " Ağızdan yumruk çıkınca sanat mı olurmuş " Evet olmaz...
*Ben böyle mi yazmışım? Hem neden olmasın ki? Yeter ki o yumruğa bir anlam yedirebilmeyi bilesiniz.

-düşüncelerin içinden fikirler çıkar...
*Düşüncelerden mi fikirler çıkar yoksa fikirlerden mi yeni düşünceler çıkar?
Ayrıca zaten ben de bunu yazmışım size. Bu fikirden çıkan çalışmanıza bir anlam, bir düşünce yükleyebilirdiniz demişim.

-Ajan muhabbetinizde çok saçma geldi...
*Ben ajan mı demişim?

-Aklılda fikir elde canon makine ile çıkan pozizyonlar..

-Ben elinizdeki makinayı nerde ne zaman gördüm ki? Hem görmüş olsam dahi
siz hiç elinde Canon makine olan bir ajans fotoğrafçısı görmediniz mi?
Ben çok gördüm.
Merak ettiğim bir şey de şu ki bu görselleri buraya, ruhunuzun okşanması için mi ekliyorsunuz yoksa eleştri alıp kendinizi geliştirmek ve böylece daha iyiye ulaşmaya çalışmak için mi?
Başka bir konu ise şu ki bu eleştriler asla canınızı acıtmasın,dikkat ediyorum da ters tepkili tavırlarınız var.
Daha önce de görselinize yapılan bir eleştriye yine hatalı bir şekilde karşılık vermişsiniz.
Tahammülünüz yok ise "Beni Eleştirmeyin" yazarsınız, böylece görsellerinize kimse bir kelam dahi yazmaz, herkes işine gücüne bakar, vaktini daha yararlı işlerde harcar.

-Tekrar söylüyorum sanatı farklı boyutlara çekmek saçmalık...
*Bu cümlenizin konumuzla bağlantısını kuramadım, her neyse.

Umarım zamanla başarılı çalışmalara imza atarsınız.
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@Bulut Mashar

Yani? Yaşadığınız yer çok mu geri çok mu tutucu (Profil bilgilerinize göre seydişehirde yaşıyor olmalısınız). Daha modern (mesela İstanbul) olduğunu düşündüğünüz bir yerde yaşasaydınız yaptığınız çalışmaları insanların daha iyi anlayacağını mı ima ediyorsunuz? Özellikle şu cümlenizi pek anlayamadım "bırakın fotoğraf makinesi gibi düşünceniz olmayı" Herhalde elinizdeki makineyi görünce "Büyücü bunlar yakalım" gibi bir tepki almıyorsunuzdur. Bu mazeretiniz pek geçerli değil kusura bakmayın.

@Bulut Mashar

İki kişi olmanız veya yaşlarınızın 16-18 olmasının yaptığınız işe getirdiği katkı nedir? "Bu yaşta bu iş yapılmaz ama bak biz yapıyoruz" gibi bir anlam mı çıkarmalıyız? Haliyle bu mazeretinizinde bir dayanağı yok.

@Bulut Mashar

Sizde diğer yarıyla etkileşime geçin o zaman, ille herkese hitap edeceksiniz veya herkes size anlayış gösterecek diye bir kural yok hele ki sanat gibi bir mevzuda zaten böyle bir beklentiniz olmamalı. Ayrıca son derece hatalı bir şekilde kendi yaptığınız işi kötülemişsiniz ve sanat olmadığını itiraf etmişsiniz. Ağızdan yumruk çıkınca sanat olur, kulaktan ayak çıkınca da sanat olur hatta beyaz bir zemine tek bir nokta koyarakta sanat yapabilirsiniz ama en klasik tabiriyle "bir duyguyu, bir düşünceyi" ifade etmeniz gerekir. "Düşüncelerin içinden fikirler çıkar bizde çöpe gitsin istemiyoruz" tespitiniz ise tamamen tecrübesizliğinizden kaynaklı bir yaklaşım. Zamanla sizde göreceksiniz ki ilk yola çıktığınızdaki fikir ile üretimini yaptığınız fikir arasında dağlar kadar fark olacaktır ve bu deneyimler size bazı durumlarda bazı fikirlerin çöpte daha iyi durduğunu gösterecektir.

@Bulut Mashar

Bu işi maddi karşılıkla yapmıyor olmanızın gerekçesi nedir tam anlayamadım. Yani para karşılığı yapılırsa eleştirilerimizi ona göre yapalım ama gönülden gelerek yapılırsa eleştirilerimizi ona göre yapalım gibi bir anlam mı çıkartmalıyız. Bir çok forumda klişeleşmiştir "emeğine sağlık", açıkçası her iyi iş gibi her kötü işte bir emek sonucu yapılır ve sadece o işe emek verildi diye "yazık, kendince yapmış emeğine sağlık" tarzı bir yaklaşım kişiyi sadece geri götürür geliştirmez.

"Neden herşey para ki" sözünüz ise saf bir romantizmden başka birşey değil. Paranız olmazsa daha iyi bir makine alamazsınız, fotoğraflarınızı işleyecek daha iyi bir bilgisayar alamazsınız, konunuzla ilgili yeni çıkan programları lisanslı kullanamazsınız ve dahası gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız konuyla ilgili eğitim alamazsınız. Yaptığınız işi sevmeniz tabiiki önemlidir ama para da önemlidir ama daha önemlisi sizin yaptığınız işlerin para edebilecek kadar iyi olduğu gerçeğidir (şu an için değil umarım ilerde) aksi takdirde yaptığınız sadece hobiniz olur öyle oluncada iyi veya kötü yapıyor olmanızın bir önemi kalmaz sonuçta sadece kendi tatmininiz için yapıyor olursunuz.

Aslında olaya dahil olmak istemiyordum ama gördüm ki yaşınıza bağlı tecrübesizliğinizden gelen bir tepkisel durumunuz var ve bu durum sizin bu işi ileride yine kendi kendinize yapmanızı veya "emeğine yüreğine sağlık" tabanlı eleştiriler almanızı kolaylaştıracak olsada yaptığınız işle birlikte kendinizi geliştirme şansınızı yok edecektir. Herşeyden önce sabır ve anlayış göstermelisiniz yolun çok başındasınız ve dahası bu yola çıkmış bile değilsiniz.

Sizden hem eğitim hem tecrübe olarak daha deneyimli insanların (acımasızda olsa) eleştirilerine kulak verin, dinleyin anlamaya çalışın, yaptığınız işlerde kusur olarak görülen şeyleri size verilen yeni donelere göre düzenleyip tekrar bakın. Gereksiz taramalardan kaçının.:). Konuyla ilgili yayınları bulup takip etmeye çalışın, yapılan çalışmalardaki ifadelerin görselliğinden ziyade arkaplanına bakın, daha derinini anlamaya çalışın. Eski ve yeni teknikleri inceleyin. Mesela yaşadığınız çevrenin size göre eksiklerini, yanlışlarını vs. eleştirecek çalışmalar tasarlayın. Eğer bir konunuz olursa yaptığınız iş daha zor ve karmaşık olacak ama ortaya çıkan sonuç herkes için tatminkar olacaktır.

Sizi öldürmeyen şey güçlendirir, bu da zorlu bir süreçtir ve öylede olmalıdır yoksa yalancı pehlivanlardan bir farkınız kalmaz.
 
Kayıt
27 Mayıs 2010
Mesaj
420
Tepki
29
Düşünceleriniz için teşekkür ederim sagğolun,
Bu işte başlanğıç durumunda olduğuım için ekliyorum , yani eleştirye açığım her şekilde ama sizinde çalşmayı aşâğılamak şeklinde oldu.. Tekrar dönüp okursanız anlarsınz.
Bu arada ben fotoğraf hakkında yorumlar isterken " söylediğim her söz hakkında yoruım " oldu.
 
Yukarı Alt