Benim Adım Apel

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89


Galeri Apel adını ilk iki katında yeraldığı yüzkırk yıllık Apelyan Apartmanı’ndan aldı. Çağrı, çekim , çağrılmak anlamına da gelen bu ismi pek benimsedi. Çizgisini bu yönde oluşturduğu bile söylendi. Sergileri için “sokak-la strada”, “gece”, “komşu”, “düğün dernek”, “çarşı pazar” gibi günlük hayattan seçtiği konularla günümüz sanatını günlük yaşamın bir parçası yapmaya çalıştı.


Tarih:12 Eylül - 10 Ekim 2008
Yer:Fransız Kültür Merkezi
Şehir:İstanbul Avrupa


Önemsediği çevresinin ve mahallenin çocuklarının uğrak yeri oldu. Öğrencilere ve izleyicilere sürekli hizmet verdi ve karşılık buldu. Apel dünyanın başka mahallerinden de “çağrı”’lar aldı, sergiler düzenledi.

Üretimleriyle 1998’den bu yana galerinin daima yanında olan sanatçılar “benim adım apel”-“je m’appelle apel” başlıklı sergi ile bir kez daha apel çatısı altında yeni yorumlarıyla ortak tema etrafında buluşmakta. Eylül ayında üç mekâna yayılacak olan serginin bir bölümü Tophane’deki Özürlüler Merkezi yakınındaki Tütün Deposu’nda, bir diğeri İstiklal Caddesi girişindeki Fransız Kültür Merkezi’nde izlenebilecek. Hayriye Caddesi üzerindeki Apel mekânı ise Canan Pak’ın kişisel sergisine ev sahipliği yapacak.

Galerinin 10 yıllık geçmişinin özeti, 10.yıl etkinliklerine eşlik eden bir katalogla izleyiciye sunuluyor.

Katkıda bulunan sanatçılar:

İdil Akbostancı, Engin Akın, Mehmet Aksoy, Aslımay Altay, Cem Aydoğan, Yasemin Aslan Bakıri, Aydan Baktır, Arzu Başaran, Filiz Başaran, Ramazan Bayrakoğlu, Erica Beard, Selim Birsel, Juan Botella Lucas, Bayram Candan, Sakine Çil, Canan Dağdelen, Sümbül Eren, Şakir Gökçebağ, Can Göknil, Selma Gürbüz, Güler Güngör, Esra Carus Gülaydın, Şirin İskit, Balkan Naci İslimyeli Yücel Kale, Ayfer Kalsın, Gülsün Karamustafa, Kurucu Koçanoğlu, Azade Köker Raziye Kubat, Nermin Kura, Henny van Leeuwen, Suzy Hug Levy, Nancy Lunsford, Lerzan Özer, Canan Pak, Leyla Sakpınar, Nevzat Sayın, Tuğrul Selçuk Emre Senan, Maria Sezer, Zeynep Perinçek Signoret, Rüçhan Şahinoğlu, Yıldız Şermet, Nurseren Tor, Esma Paçal Turam, Fatma Tülin, Bahadır Yıldız.
Küratör; Nuran Terzioğlu.
 
Yukarı Alt