Bilgi Desteği

seluvenin

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2011
Mesaj
176
Tepki
3
Arkadaşlar A4 formatında bir catalog hazırlamam gerek. 100 sayfalık. Adobe Indesign ve CorelDraw programlarini biliyorum. ama bilmediğim konu Kataloğu sayfa olarak nasıl hazırlayacağım? yani sırasıyla mı hazırlamam gerek yoksa çapa gidecek şekilde mi hazırlamam gerek?
ben sayfa sayfa hazırlarsam ve onu Çap edeceğim matbaa-ya verdiğim zaman onlar kendileri kesilecek kısımları falan ayarlıyorlar mı yoksa ...
işte bu gibi konularda destek lazım.
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@seluvenin

kapakta genelde gramaj, selefon, gofre, lak vb. vs. farklılıklar olduğu için,
kapağı ayrı, iç sayfaları ayrı hazırlamalısınız,
çoklu sayfa seceneği ile, sayfa sayfa hazırlamanız sizin için daha kolay müdehale edilebilir imkan sağlar,
Adobe Indesign veya CorelDraw fark etmez hangisinde rahat hissediyorsanız kendinizi
onu tercih edebilirsiniz, çalışmanız bittikten gerekli kontrol ve onayları aldıktan sonra PDF ile, baskı yapacak firmaya gönderirsiniz hepsi bu kadar.

@seluvenin

ben tasarımcıyım diyen herkesin bildiği/bilmesi gereken konulardan biridir.
 

panco

Üye
Kayıt
7 Mart 2011
Mesaj
29
Tepki
1
çalışmayı indesign programında yapmanızı tavsiye ederim. Programda sayfa oluştururken gerekli taşmaları verdikten sonra otomatik sayfa oluştur ile devam edebilirsiniz. işlem bittikten sonra resimlerin uzantılarını kontrol edip(rgb ve tiff haricindeki uzantıları kontrol amaçlı) yazılarınızıda kontrol ederek pdf dosyası oluşturup matbaacınıza verebilirsiniz. Onlar gerekli montaj çalıışmasnı yapacaktır.
 

seluvenin

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2011
Mesaj
176
Tepki
3
teşekkür ederim arkadaşlar. Allah cümlenizden razı olsun. yani CMYK ile bu resimleri atsam olmaz mı? illa RGB -mi olucak?
 

Tasarim06

Üye
Kayıt
11 Şubat 2013
Mesaj
129
Tepki
1
tavsiye ettim matbacinizla yahut her nerde cikarttiracaksaniz baslamadan önce irtibata geciniz cünkü önemli oldugundan bazi yazicilar siz kesme payi koyysanizda otomatik kendileri yine tekrarden kesiyorlar aynis basima geldi ordan biliyorum ama bazi yazicilarda bu islem otomatik yapmiyor kesme payini yerlesdirmenis mantiklica olur
:)
 
Yukarı Alt