Bilgisayarını düzenli ve temiz kullanmalısın. Donanımın fena değil gayet yeterli.
Şu kurallara dikkat edersen fazla sorun yaşamassın (öncelikle format at)
1. Windows 7 yada 8 kullan güncellemelerini düzenli yap
2. Program güncelleştirmelerini ve donanım sürücüleri zamanında yapın güncel olun.
3. C diskini sadece programlar için kullanın asla depolama vb için kullanmayın. C diskinde bolca boş yer olmalı. Atıyorum 100 gb ise alanınız programlar 50 gb'sini kullanıyorsa gerisi daima boş kalsın.
4. Gereksiz hiç bir program kurmayın. Aynı işi yapan 2 program kesinlikle olmasın makinanızda.
5. Masaüstünde gerekli simge ve kısa yollarda başka bir şey kesinlikle olmasın. 3-5 simge yeterli
6. Wallpaperiniz olabildiğince düz renk birşey olsun.
7. Aero, gölgeler vb gibi windowsun efektlerini kapatın.
8. Programlar verimli çalışmak için genelde scratch disk kullanırlar. Eğer yeriniz varsa adobe programları için farklı disklerinizin boş alanlarını scratch disk için konumlandırın.
Bu temel kurallara uyarsanız windowsunuz çok stabil ve hızlı çalışacaktır. 6-8 aydan öncede formata ihtiyaç duymazsınız.
Web her ne kadar diğer işler için kasmasa da laptop önermem. En azından 1500 TL'ye önermem. Ben ucuz lakin donanımı güçlü diye geçen sene bir samsung almıştım 1400'liraya artık program falan kurmuyorum sadece internet için kullanıyorum. (core i5, 6gb ram, 750 gb hdd'Li). Apple, vaivo falan almadıktan sonra pek zevksiz oluyor.