Bilgisayarlarda kıyamet kopabilir!

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103


Conficker solucanı Windows PC'leri ele geçirdi ve sessizce bekliyor. Peki uyandığında ne olacak?


Conficker adı verilen bir bilgisayar zararlısı, son raporlara göre dünya üzerinde Windows işletim sistemine sahip bilgisayarların %6'sını ele geçirmiş durumda. Bu rakamı paylaşan Panda anti-virüs yazılımı yetkilileri, bu oranın sadece kesinleşmiş olan bilgisayarlar olduğunu, farkında olmayan kullanıcılarla birlikte oranın %20, hatta %30'lara ulaşabileceğini ekliyor. Bu bilgilerden bağımsız olarak F-Secure firması geçtiğimiz hafta içerisinde resmi rakamı 8,9 milyon PC olarak duyurmuş ve artmaya devam ettiğini söylemişti.

Uzmanların hem fikir olduğu bir konu ise solucanın yazarının çok başarılı ve çok tecrübeli bir yazılımcı olduğu. Fakat güvenlik uzmanlarının asıl endişe ettikleri konu bir sonraki adım. Conficker şu anda milyonlarca PC'yi ele geçirmiş durumda. Fakat solucan henüz uykuda. Uzmanlar hacker'ların bu kadar çaba harcayarak oluşturdukları ve yaydıkları virüsün ne amaçla kullanılacağını merakla bekliyorlar.

Endişeleri ise çok kısa süre içerisinde etki altındaki bu PC'lerinhacker'lar tarafından kullanılmaya başlanacak olması ve Conficker probleminin ikinci aşamasında ciddi bir kabusun ortaya çıkması. Yetkililer hacker'ların bu kadar çabaya boşu boşuna girmeyeceğini ve orijinal hacker'lar herhangi bir sebepten ötürü harekete geçmezse bile başka hacker'ların, Conficker'ı hack ederek bu milyonlarca PC'yi bir şekilde kullanacağını belirtiliyorlar.

Milyonlarca PC'nin aynı anda kullanılmasının en iyimser hali ciddi bir spam dalgası yaratılması. Fakat uzmanlar daha korkunç senaryoların da mümkün olduğunu belirtiliyorlar...

Kaynak: www.hurriyet.com.tr
 
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
87
Tepki
6
Bilgilendirme için teşekkürler Buse..

Son 1-2 yıldır, hackerlar aslında buna benzer yöntemleri zaten kullanıyorlar. Çeşitli solucanları bilgisayarlarına gönderip, sizin bilgisayarlarınızı kullanarak kendilerine özel güvenlik duvarı ve izlnemsi çok zor bir ağ sistemi oluşturuyorlardı..

Birçoğunuzun pc lerini kullanarak birçok hack faaliyetinede4 bulunuyorlkar zaten. Ama bu yeni zararlıyı ben de merak ettim doğrusu :)

Bakalım yakında kokusu çıkar. Muhtemelen sanal ağ oluşturacaklar..
 
Kayıt
18 Ağustos 2008
Mesaj
14
Tepki
1
bilgiler için teşekkürler grafikerlere önerim mac os kullanın böylece virüs probleminiz olmaz bence mac os un yerini hiç bir işletim sistemi tutmaz...
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
evet mac'ler her zaman daha iyi ama mac'lerin fiyatları bilgisayarlara göre kat kat pahallı..Bu yüzden yine mac kullananlar var, ama çoğunluk windows işletim sistemli bilgisayar kullanıyorlar..
 

erdemcagla

Üye
Kayıt
5 Temmuz 2008
Mesaj
99
Tepki
26
@Buse Türüdü

Bi abimizin macine virüs girdiği için kaç kere format attığını hatırlamıyorum bile.

Nadir olsa da girebiliyor.
 
Kayıt
18 Ağustos 2008
Mesaj
14
Tepki
1
sayın;
abdullah şahin,bizi aydınlatmak için verdiğiniz linki inceledim teşekkürler,

sayın;
buse türüdü, mac lerin pahalı olduğunu ve bunun için windows işletim sisteminin yaygın olduğu şeklinde bi söyleminiz olmuş pc leri güncellemek için yeni işletim sistemi ve yeni donanım parçaları gerekecektir bu güncellemeye harcanacak para ile bir mac almanız mümkün ingilizlerin dediği gibi "ucuz mal alacak kadar zengin değilim."

sayın;
erdemcagla, bir mac e virüs bulaştığı şeklinde söylemde bulunmuşsunuz.ilk defa bir mac e virüs bulaştığını duyuyorum bu virüs hakkında detaylı bilgi vermeniz taraftarıyım bizi tam olarak bilgilendirin ki benim gibi mac kullanıcıları bu virüse karşı önlem alsın.herkeze çalışma hayatın da başarılar...
 

erdemcagla

Üye
Kayıt
5 Temmuz 2008
Mesaj
99
Tepki
26
@Tahir Dönmez

uzun zamandır tanıdığım bir abim telefonda macime virüs girdi format atıyorum demişti. Daha önce de aynı sorunla karşılaşmıştı. Mac işeltim sistemiyle ilgilenmediğim ve kullanmadığım için detaylı bilgi veremeyeceğim. Sadece virüs girebildiğini belirtmek istedim.

Sizin macinize virüs girmemiş fakat baskasının macine virüs girmiş olabilir. Bu tamamen tesaduf veya talihsizliktir.

Benım pcme senede 1 defa virüs girer baskasının pcisne haftada bir.
 

maxcoder

Üye
Kayıt
25 Nisan 2010
Mesaj
22
Tepki
0
@Buse Türüdü

Bir hacker tarafından normal pc'lere kurulan mac yapmayı başarmışlar ve hatta şu anda ben kullanıyorum...
 
Kayıt
15 Ocak 2010
Mesaj
7
Tepki
0
hackerler maclerle ugrasmaz herkez bilir bunu 3 tane mac hack liycegine 50 tane windows hacklerim mantıgı .... paylaşım için teşşekkür
 
Yukarı Alt