bir türlü dekupe yapamadım....

Wish

Üye
Kayıt
6 Kasım 2007
Mesaj
190
Tepki
4
melih bey göstermiş olduğunuz nezaketten dolayı çok teşekkür ederim...
diğer arkadaşlarada nezaketlerinden dolayı çok teşekkür ederim..
belkide gürhan beyin dediği gibi jpg kaydettiğimden olmadı heralde.
melihbey 2. anlatımınızdaki gibi backraundu silip psd kaydettiğimiz zaman sayfayı flatin image yapılmaması durumunda matbaada veya filmde herhangi bi sorunla karşılaşmazmıyız.bu daha kolay bir yol. daha önceden fh çalışılan dosyalarda falatinsiz resim varsa sorun çıkarabiliyordu.
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Sayın Dilek hanım, bakın benim bu ve benzeri alanlarda yazdığım tüm yazılarda önerdiğim yöntemler öncelikli olarak uyguladığım ve sonucunu gördüğüm, ortaya çıkan hataları ve yanlışları elediğim geriye deneyimlerden süzülen doğruların size ve bu tür alanlarda olan arkadaşlara aktarılmasıdır.

Siz de biliyorsunuz ki, adına grafik tasarımcı denen kişi aslında şu an dünya üzerinde dolaşan insanlardan zeka, mantık, yorum ve asgari bilgi formasyonu olarak daha donanımlı, algılama şekli olarak pratik ve yorumlama mantalitesi olarak olması gereken düzeyin üzerinde bir yapıya sahip olması öncelikli bir zorunluluktur.

Bu anlamda sorduğunuz sorulara verdiğim cevapların da bu formasyon düzeyine uygun olduğunu düşünüyorum. Dün olduğu gibi bugün de bu tür bir çalışma yöntemini uyguluyorsanız artık FreeHand gibi bir programla çalışmayacaksınız. Onun yerine çok daha kapsamlı ve kullanımı kolay, sunulan özellikleri gelişkin Indesign programını tercih etmeniz çalışma sağlığınız açısından çok daha uygun olur.

Bu anlamda size hangi programla çalıştığını bilmiyor olmam nedeniyle Adobe Design Premium paketi içerisinde yer alan Indesign CS5 programını şiddetle öneririm. Tasarımlarınızda belirttiğim yöntemi uygulayıp iş bitiminde matbaaya dosyayı PDF dosya formatında kaydedip gönderebilir, herhangi bir sorun yaşamak zorunda kalmazsınız.

Sanırım yardımcı olabildim.

Saygılar...
 

Arsenal

Üye
Kayıt
8 Aralık 2010
Mesaj
155
Tepki
0
İndesign daha çok photoshop'a muhtaçtır bir yönden'de Adobe'nin pazarlama stratejisine kurban olmuş bir program olarak bakıyorum özetle dekupe etmek istediğimiz objeyi seçip sağ tıklayıp photoshop'la indesign içinde açarsak save yaptığımız zaman dekupe olmuş olacaktır.
İndesign cs5 daha çok öneririm gerçekten muazzam bir program ve işte bu farklıdır diyebileceğimiz
bir eserdir.
windows 7'de ba'zı sorunları vardır cs5 indesign'nin belirtmekde fayda var.;)
 
Kayıt
21 Mayıs 2012
Mesaj
1
Tepki
0
@Melih Yongacı

Melih bey saygılarımla;

VErdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Aslına bakılırsa ben bir fotoğraf sanatcısıyım. Bildiğim en iyi program photoshop. İndesign'ı bir kaç aydır kullanmaya başladım. Her seferinde bana indesign photoshoptan daha iyi olduğu söylenmişti. Fakat sizin yorumunuz buna güzel bir cevap oldu. Fotoğraf konusunda photoshoptan daha kolay bir program olmadığını kanıtlamış oldum sayenizde. Bilgiler için çok teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim. İyi çalışmalar. :s8:
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
@cancer_ozan

Bana da Leica'nın Nikon'dan daha iyi olduğu söylenirdi ama ben inanmazdım. Durun, derdim, Panasonic, Nikon'dan daha iyidir demiyorsunuz, Panasonic'teki objektif Leica'nın Nikon'dan daha iyi olduğunu söylüyorsunuz! Ben hep, en iyi Canon'un bulaşık yıkadığını düşünmüşümdür, meğer Beko çamaşır makineleri neymiş, ben bilmezmişim! InDesign'ın Photoshop'tan daha iyi (ya da daha kötü) olduğunu söyleyenlere tek iddiam: Photoshop daha uzağa işer! Aksini iddia eden el kaldırsın!
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@cancer_ozan

Hocam konu çok dağılmış indesign, photshopun alternatifi değilki böyle bir iddia atılmış olsun ortaya. Photoshop en basit anlatımıyla fotoğrafları rötuşlayıp düzelttiğimiz bir yazılımken, İndesign ise mizanpaj ağırlıklı, vektör tabanlı bir tasarım programıdır. Yani elma ile armut karşılaştırması bile çok hafif kalır bunun yanında.

Katalog, broşür, kitap, dergi vb yapmıyorsanız zaten indesignle işiniz olmaz. Bir fotoğrafçının kullanacağı adobe yazılımları Photshop ve lightroom'dur daha çok.
 
Yukarı Alt