Birkaç Çalışmada Benden Olsun...

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
24 saat lik render mi... Aman Allah'ım sen aklıma mukayyet ol yarabbi.. deliririm ben ya o kadar süre sabredemem valla.. tebrik ediyorum yani.. çok sabırlı birisin demek ki..
 
Kayıt
28 Mayıs 2008
Mesaj
173
Tepki
3
malesef kriptonik 24 saat.. render ın sonlarına dogru pc ısınmaya başlamıştı işlemci yanar diye korktum ama Allah a şükür birşey olmadı..
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
ama ben şöyle bişey duydum 3dsmax eğer renderin belli bir süreden fazla süreceğini hesaplarsa, zaten otomatik olarak kapatıyormuş kendi kendini.. yani 24 saat derken mübalağa ediyor olabilir misiniz:)
 

3dfan

Üye
Kayıt
1 Temmuz 2009
Mesaj
3
Tepki
0
sercan eline sağlık kardeşim ben orhan abin burada resimlerini görmek çok güzel dünya resimini görmemiştim gayaet plugini hoş kullanmışsın başarılar....
 
Kayıt
28 Mayıs 2008
Mesaj
173
Tepki
3
oo orhan abi hoşgeldin sende sağolasın abi.. Elimizden geldiğince yapıyoruz bişeyler ama sizin kadar değilim daha çok çalışmak lazım çook :)
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Doğrusu kriptoniğe katılmamak elde değil.
Peki Neden?
Şöyle ki:
Sahnedeki obje(ler) ve sahne özellikleri(ışıklar,sıçramalar,yansımalar vs) , işlemci+ram+ekran kartı kapasitesi ve gücüyle doğru orantılı render verir.
Max sahneyi hesaplarken bunları göz önünde bulundurarak yapar bunu, buna göre de bize belirli bir render süresi belirler,yani sahneyi hesaplatmak istediğimizde MAX sahnemizi hesaplarken tüm bunları değerlendirerek hesaplama yapar.Sahnedeki ortama, işlemci+ram+ekran kartı çekirdek hızı (örn Ati Sapphire 3650 EKKRT. 725 MHZ çekirdek hızı ile çalışır.) gibi faktörler yetersizse zaten daha sahneyi hesaplayamadan MAX hata verip kapanır.Büyük sahneler için güçlü makinelerde çalışılır, örn 4K ya da daha da artıracak olursak 8K gibi sinema çıktıları için güçlü makineler kullanılır.Dolayısıyla 24 saatlik bir hesaplama söz konusu ise MAX bunu elimizdeki bu makinelerle hesaplayamaz ve hata verip kapanır.
Tabiki bunlar sadece bilgi vermek için yazılmıştır.

Yeni çalışmalarınızı da görmek isteriz, kolay gelsin sercan bey.
 
Yukarı Alt