bitmap convert ile ilgili

muge1

Üye
Kayıt
2 Temmuz 2012
Mesaj
7
Tepki
1
merhabalar,
corel da yeniyim ve bir kaç haftadır boş zamanlarımı burada geçiriyorum. sayenizde bir çok şey öğrendim, ve öğreniyorum. öncelikle çok teşekkür ederim. benim sormak istediğim, baskıya gidecek bir iş hazırlarken kullandığımız resimleri convert bitmap yapıyoruz ve çözünürlüğü de 300 e ayarlıyoruz ya, bunu eps dosyalarından aldığımız vektör çizimlere de uyguluyor muyuz yoksa sadece kullandığımız jpg gibi resim dosyalarına mı uygulamamız gerekli. biliyorum çok basit bir soru ama dediğim gibi henüz çok yeniyim, şimdiden teşekkürler..
 

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
sadece jpg lere uygula bezen vektörlere efect kullanırsan uygula ama vektör vektör kalsın baskıda iyi çıkar ;)
umarım faydalı olmuşumdur..
 

muge1

Üye
Kayıt
2 Temmuz 2012
Mesaj
7
Tepki
1
çok teşekkür ederim yanıt için, okuduğum kadarıyla bütün görsellere uygulanmalı diye bir sonuca varmıştım fakat vektörlere uyguladığım zaman kalitelerinde bozulma oluyor. bu yüzden tekrar sormak istedim. vektörleri bitmape çevirmemek baskı için bir problem oluşturmaz değil mi? matbaa baskısı için yani?
 

muge1

Üye
Kayıt
2 Temmuz 2012
Mesaj
7
Tepki
1
evet öyle oluyor, ben bütün görselleri bitmap yapmalıyız diye düşünüp onları da convert etmeli miyim gibi bir düşünceye kapılmıştım. aslında metin yazarıyım tasarımla hiç alakam yok ama özel bir durumdan dolayı corel le hazırlamam gereken bir işi kabul etmek zorunda kaldım :( sıfırdan başladığım için en basit bir ayrıntı bile satlerimi alıyor bazen.
:( yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 

muge1

Üye
Kayıt
2 Temmuz 2012
Mesaj
7
Tepki
1
@Murat VARDAR

linki sık kullanılanlara ekledim. benim için bu bilgiler hayati değer taşıyor, çok teşekkür ederim. bu arda bir sorum daha olacaktı yeni konu açmak istemedim. çok sayfalı bir iş hazırlıyorum. ( corel 12 'de) layout tan backround u ayarlayabiliyorum fakat çalışmanın bütün sayfalarını aynı renge çeviriyor. benim istediğim bazı sayfaları renklerdirmek ya da farklı sayfalarda farklı backroundlar kullanmak. yeni başlayacağım sayfalarda ve daha önce yapmış olduğum sayfalarda da. bunu yapmamın bir yolu var mı?
PS:umarım sorularımla rahatsızlık vermiyorumdr. doğru yere yazıp yazmadığımdan emin değilim.

bilen bir arkadaş yanıtlayabilirse çok sevinirim :eek:

:( aslında bilenler için kolay bir soru olduğunu düşünmüştüm ama 2 gündür bekliyorum sanırım kimse yanıt vermek istemedi :(
 
Yukarı Alt