Böyle nasıl yaparım :(

recordit

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Ben amatör olarak PS ile ilgileniyorum. Sorunuma gelince:Çizdiğim dikdörtgenin içinden bi parça kesmek istiyorum. select tool ile seçiyorum. Silerken ama sorun oluyor biraz saydamlık veriyor. Bundan bi türlü kurtulamadım. Resimlerle anlatayım ne demek istediğimi.

Diyelim ki pembe kare den seçtiğim alanı temizleyeceğim. Şu şekilde seçiyorum.

Sonuç böyle oluyor.

Görüldüğü gibi silinen bölgenin kenarlarında kuş tüyü etkisi mi diyorsunuz öyle birşey var.

Oysa ki ben şöyle olmasını istiyordum:

Not:Bu son resmi paintte boya dökerek hazırladım.(Dikdörtgen aslında çok keskin sınırlara sahip ama jpg olunca biraz bunda da o efek varmış gibi olmuş.)

Bunu nasıl yaparım arkadaşlar. Sadece sorun o değil. Üstüne silgiyle dokunduğumda da aynı şekilde sildiğim yerin kenarları transparanlaşıyor.

Ömrümü yedi bu yaa:(

Tepki
3
seçim aracına tıkladığında (rectangular marquee tool gibi ) yukarıda feather diye bi kısım var onu 0 (sıfır) yap düzelir ;)

recordit

Üye
Tepki
0
he onu demeyi unuttum o zamanda yuvarlak hatta sahip olmuyor.. seçim aracıyla seçtiğim dikdörtgenin oval olmasını istiyorum. ama silerkende o efek olmasın istiyorum. çok şeymi istiyorum ya

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
onu şu şekilde yapabilirsin
kare çiz onun üstüne farklı bi layer aç sonrada köşeleri yumuşatılmış bir kare çiz
köşeleri yumuşatılmış olanın için seçip alttaki layer'i seçerek delete yap
kolay gelsin

Tepki
3
@Hasan Güner

öylede olur yada rectangular marquee tool ile sectigin yerde select menusunden modify -> smooth dan istedigin kadar yumusaklık veripde istedigin sonuc a varabilirsin ;)

Yukarı Alt