Merhaba arkadaşlar. Ben amatör olarak PS ile ilgileniyorum. Sorunuma gelince:Çizdiğim dikdörtgenin içinden bi parça kesmek istiyorum. select tool ile seçiyorum. Silerken ama sorun oluyor biraz saydamlık veriyor. Bundan bi türlü kurtulamadım. Resimlerle anlatayım ne demek istediğimi.
Diyelim ki pembe kare den seçtiğim alanı temizleyeceğim. Şu şekilde seçiyorum.
Sonuç böyle oluyor.
Görüldüğü gibi silinen bölgenin kenarlarında kuş tüyü etkisi mi diyorsunuz öyle birşey var.
Oysa ki ben şöyle olmasını istiyordum:
Not:Bu son resmi paintte boya dökerek hazırladım.(Dikdörtgen aslında çok keskin sınırlara sahip ama jpg olunca biraz bunda da o efek varmış gibi olmuş.)
Bunu nasıl yaparım arkadaşlar. Sadece sorun o değil. Üstüne silgiyle dokunduğumda da aynı şekilde sildiğim yerin kenarları transparanlaşıyor.
Ömrümü yedi bu yaa
Diyelim ki pembe kare den seçtiğim alanı temizleyeceğim. Şu şekilde seçiyorum.

Sonuç böyle oluyor.

Görüldüğü gibi silinen bölgenin kenarlarında kuş tüyü etkisi mi diyorsunuz öyle birşey var.
Oysa ki ben şöyle olmasını istiyordum:

Not:Bu son resmi paintte boya dökerek hazırladım.(Dikdörtgen aslında çok keskin sınırlara sahip ama jpg olunca biraz bunda da o efek varmış gibi olmuş.)
Bunu nasıl yaparım arkadaşlar. Sadece sorun o değil. Üstüne silgiyle dokunduğumda da aynı şekilde sildiğim yerin kenarları transparanlaşıyor.
Ömrümü yedi bu yaa