[ ! ] Broşür Tasarımım [ ! ]

Tepki
0
Merhaba arkadaslar ,
bir arkadasımızın ricası üzerine brosur hazırladım.
yorumlarınızı bekliyorum....

iLk deneyimim bunu belirtmek isterim . ilk kez broşür tasarlıyorum

.....
Kesinlikle reklam amaçlı degil !
ilk kez yaptıgım birşey hakkında yorum almak istiyorum...
-----

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, çok renkli bir çalışma olmuş, font seçimlerinde daha dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum,Ayrıca; web sitesi adresine verilen yansıma efecti hiç de hoş durmamış...

Ayrıca son olarak söylemem gerekirse o balonlar üniversite öğrencileri için çok çocukça olmamış mı:)

yinede teşekkürler, emeğinize sağlık

Tepki
100
çalışmada tek güzel görünen puzzleler olmuş. onlarda anlamsızca orada öylece kalmış...
bir üniversite için çok hafif ve başarısız bir kompozisyon.
şura kötü bura çirkin demek yerine baştan çalışmanızı tavsiye ederim...

Tepki
31
ilk seferde bunu yaptıysanız bence güzel elinize sağlık
ama bir kaç düzeltme yaparsanız çok daha güzel olur

puzzleler bence güzel olmuş birleşelim anlamında anlamsız değil bence

balonlar olmamış üniversite logosuda daha düzgün durabilir web adresine verdiğiniz yansımayı bence üniversite logosuna verin
bundan böyle diye başalayan orta yazıyı daha dik ve tırnaksız karakter kullanarak yaparsanaız daha iyi durur

öğrenci ve mezun portalı açıldı yazısı daha vurgulayıcı olursa altınada web adresi gelse daha iyi kanımca

neyi ön plana çıkartmak istiyorsanız okunabilir ve vurgulayıcı olsun

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
76
İlk çalışmanız ise gerçekten fena değil. Çok iyi değil ama çok kötüde değil.

Üzerinde biraz oynama ile çok daha iyi bir çalışma elde edebilirsiniz.

Öncelikle balonları kaldırmakla başlayınız isterseniz ;) Altta kullandığınız puzzle görseli gerçekten güzel. ama çok boşta kalmış. Onu bir slogan ile doldurunuz. ve yukarıya alınız.
Örneğin " Öğrenci ve Mezunların Birleştiği Platform Açıldı " gibi birşey üretebilirsiniz.

Harran üniversitesi logosunu yukarıya alın ve Harran üniversitesi yazı karakterini daha düz ve bold bir karakterle yazın. Görseli iptal edin. Alt tarafa doğru yazdığınız yazıları daha küçük puntolu ve daha düz bir karakter ile yazın. Bir kaç satırı geçmesin. En altada hiç efect kullanmadan adresi yazarsanız daha şık bir çalışma elde edebilirsiniz.

Saygılarımla.

Tepki
0
Yorum yapan ve en güzelini yapmama yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum..
düşüncelerin hepsini harmanladım ve olabilecek ya da yapabildigim en son brosuru sizlere göstermek istiyorum ... yaklasık 2 saat üzerinde çalıştım ... tek oluru böyleydi...
-------

---
inanın bundan fazlası beni aşar ... çünkü ilk broşür denemem...
Herkese tekrar teşekkürler....

Tepki
100
enes bey, şimdi diğer çalışma ile kıyasladığınızda farkı sizde görüyorsunuz değil mi?
ama daha olmadı!...
hemen moralinizi bozmayın ve bir kaç düzeltme ile dahada güzel olacağını göreceksiniz.
ayrıca bei aşar diye bir yaklaşımınızı kabul etmiyorum. buraya kadar iyi bir çalışma ortaya koyan siz, daha fazlasınıda yapabilirsiniz.

şimdi:
1) göze çarpan ve karşıklık meydana getiren birkaç vurgu var.
a) broşür tek bir amaçla yapılır.
b) bu amaç ne ise ön planda bu fikir vurgulanır
c) maksat harrab üniversitesinin adını duyurmak mı? yoksa portalınızın açılması mı?

2) yukardaki maddeler doğrultusunda pasif hale getirilecek detayları veya tamamen silinmesi gereken yerleri tespit ediniz.

3) görseldeki tablet üzerine yazdığınız "öğrenci ve mezun port................" duyurusunu elle yazıldığını görselin tamamından anlıyoruz. o halde burada düz bir yazı değil el yazısı karakteri kullanmanız daha doğru ve estetik olacaktır.

4)
fan kulüp araş.............
öğrenci bilgi sohbet.....
üye destek .................
maddeler halinde yazdığınız bu bilgileri zaten üç ayrı yerde bloklamışsınız.
o halde başlarına koyduğunuz madde işaretleri fazlalık olmuş olur ve broşürünüzü kalabalık hale getirir.

5) internet adresini daha doğru bir şekilde yazmalısınız (büyük harflerle değil) ve bu kada büyük kullanmamalısınız... (bkz. Madde 1)

saygılar...

Tepki
0
evet kesinlikle fark ortada . diğerinden daha iyi oldu gibi.
Broşürdeki tek amaç site adresi yani sitenin reklamı.
3. maddenizi okudum ve dediğiniz konuda haklısınız onu düzelticem.
4. maddedeki öneriyi de yapcam.
5. madde de , aslında ben orda internet adresini one çıkarmaya calıstım..
ama galiba oldu gibi . bana pek gözü yoran bişeymiş gibi gelmiyo .
benim için dikkat çekmesi yeterli...

----
önerileriniz için gerçekten teşekkürler Emine Hanım.

Tepki
100
o halde şöyle deneyin olmaz mı?
başlıkta kullandığınız harran üniversitesi yazını küçülterek aşağıya alın.
sonra slogan olarak kullandığınız "bin yıl kadar köklü ............" cümlenizide onun altına biraz daha ufaltarak yerleştirin.
internet adresinizide en yukarıya büyük büyük ve etkileyici bir şekilde yazın.
bence bu sefer vermek istediğiniz anafikir ön plana çıkmış olur...

Yukarı Alt