Bu efekt nasıl veriliyor ?

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Foto çekimi konusunda uzman değilim ama zaten hareket eden şey çocuk iken sabit duran arka plan bulanıklaşıp nasıl oluyor da hareketli olan çocuk net kalıyor anlamadım.Tam tersi olması gerekmez miydi?Her neyse ,ana başlık photoshop olduğuna göre, arkadaşlar cevabı photoshop kullanan birine, az çok anlayan birine göre vermiş.Yani arkaplana motion blur verirken elbette çocuğu başka bir resimden veya aynı resimden dekupe edip bulanık arkaplanın üzerine koymayı ayrıntılı anlatmamış haliyle kimse.Hatta photoshopu yeni öğrendiği belli olan hevesli bir arkadaşımız çocuğu silgi ile dekupe etmeyi bile önermiş ki bu arkadaşa da photoshop konusunda sabırla her bilgiye göz atmasını, internetten istifade etmesini önerelim, hevesini kırmayalım.Mesela ona seçim araçlarını, pen toolun ne işe yaradığını, maskeleme gibi araçları araştırmasını tavsiye ediyorum.
Cümleten kolay gelsin...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
@elifcee

hehe, kurnaz bir bakış açısı, iyi yakalamışsınız.

***

Foto çekimi konusunda uzman değilim ama zaten hareket eden şey çocuk iken sabit duran arka plan bulanıklaşıp nasıl oluyor da hareketli olan çocuk net kalıyor anlamadım
Hımm haklısınız ve bu farklı ve teknik bir irde , dolayısıyla soru bu yönde gelseydi cevaplar da bu amaçla yön değiştirirdi. Mesela olası bir mantık hatası olabilir, ya da çalışma sahibi olaya kendi iç dünyasındaki bir senaryo ile yaklaşmış olabilir, mesela zaman geçip gider, her şey hareket ederken, o hareketin hareketsiz hali aktarılmak istenmiş olabilir, bilemiyorum, bunu ben uydurdum, belki dediğim gibi bu bilinçsizce yapıldı ki bazı mantık hatalarını zaten ötede aktarmıştık.

Aslında soru çok genel anlamda sorulmuş.
"Bu efekt nasıl veriliyor?" cevaplar da bu yönde.
Mooşın Blur ki bu da zaten soru sahibine yeterli olmuş.

Belki ilgili efekt ileride detaylı bir ders olarak anlatılabilir.
 

elifcee

Üye
Kayıt
27 Kasım 2012
Mesaj
191
Tepki
9
murat bey bahsedilen sey zordur ama imkansız değildir. sizin söylediğinizde olur. nasıl çekmek istediğinize bağlı. fotoğrafçının isteğine göre profesyonel makinalarda bir takım ayarlar yaparak obje odaklayıp hızlı cekim sayesinde (yuksek enstantene kullanarak) objeyi net arka planı flu olarak çekebilirsiniz. Hatta çekim ve hareket hızlı olduğundan yakayabilmek adına objenin net çıkması ve fotoğrafçının elinin titrememesini göz önünde bulundurarak konusunda uzmanlar tripot denen bir alette kullanırlar. bir su damlasını yakalamak buna bir örnek olabilir. benzer çalışmalar vardır hatta şehir ışıklarıyla mükemmel görseller yaratan ışıkları fotoğrafta dans ettiren fotoğrafçılarda vardır. Konuda uzman değilim ama bilgisine sahibim. Umarım merakınızı giderebilmişizdir. İyi forumlar.
 

elifcee

Üye
Kayıt
27 Kasım 2012
Mesaj
191
Tepki
9
Hakan bey konu başlığında bu fotoğraf tekniğide olabilir mi yazmış arkadaş. siz zaten gereken bilgileri sunmuşsunuz. Ben sadece başlığa hitaben ek bir bilgi sundum. Fazla mal göz çıkarmaz kanısındayım ? Rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın.
 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89
tartışmaya hiç gerek yok photoshopta motion blur efekti arkadaşa yetecektir Hakan beyin dediği gibi:)

Fotoğraf konusunada gelince böyle bir fotoğrafı yakalamak hiçde zor değil çok basit bir işlem bunu amatör fotoğrafçılar dahi basit bir şekilde yakalayabiliyor. :)
 

Drage

Üye
Kayıt
24 Mayıs 2012
Mesaj
39
Tepki
2
@muratz

Benim pen tool ne işe yaradığını vb. öğrenmeme gerek yok soruda bu fotoğrafdaki efekt nasıl veriliyo dedim bu fotoğraf nasıl yapılmış demedim ben zaten arka plandaki geçiş efektini kastetmiştim ve sonuç olarak cevabımı aldımMotion Blur teşekkür ediyorum.

@elifcee

Daha yükseğe zıplayan var :D
 

elifcee

Üye
Kayıt
27 Kasım 2012
Mesaj
191
Tepki
9
emre bey biz objeyi net bir şekilde yakalayabilmek için ciddi bir zaman ve emek sarfetmiştik :) denizin üzerinde süzülen bir martıyı kusursuz bir netlikte denizi de flu olarak cekerseniz banada haber verin emi yada bir aracı :) cok yakından baktıgınızda en ufak bir netlik problemi mutlaka sorun olabiliyor çünkü :)

neyse daha fazla konuyu dağıtmayayım ben. herkese iyi forumlar.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@elifcee
Haklı olabilirsiniz fakat bu görselde blur ve distort uygulandığı gayet ortada. En bariz ispatı ise, merdivendeki ızgaralar... Her 2 tarafa da blur şeklinde uzamış. Sadece bir fotoğraf çekimi olsa idi sanırım fizik kurallarını aykırı bir durum olurdu :) Hareketli çekimlerde blur tek bir yöne doğru ağırlıklı olur.
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
@Drage

Ben zaten sizden bahsetmedim, arkadaşın biri çalışmanın nasıl yapılacağını anlatmış (Tarkan...)Ondan sözediyordum.Neyi öğrenmeye ihtiyacınız olup olmadığı sizin bileceğiniz iş zaten biz konuya yorum yapıyoruz.
 
Yukarı Alt