Buton Yapimi

Curse

Üye
Kayıt
30 Eylül 2007
Mesaj
315
Tepki
2
Buton Yapimi lk başta buton yapımından başlayabiliriz. Biz örneğimizde yuvarlak bir buton oluşturduk. Siz isteğinize göre bir şekle, bu efektleri uygulayıp aynı sonucu elde edebilirsiniz.
En başta "File*New" seçeneğine tıklayarak isteğimize göre bir sayfa yaratıyoruz.

"Tools" penceresinden "Elipse Tool" aracını seçip isteğimize göre bir yuvarlak çiziyoruz ve renklendiriyoruz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------





Şeklimizi seçili hale getirdikten sonra "Window*Stroke" seçeneğine tıklayıp "Stroke" penceresini görüntülüyoruz. Buradan "Basic" seçeneğini işaretleyip "Hard Line" yazan kısmı "Soft Rounded" olarak değiştiriyoruz. Buradaki amacımız butonumuzun dış hattının pürüzsüz bir hal almasını sağlamaktır. Rengi siyah olarak belirledikten sonra dış hattının kalınlığını "1" yapıyoruz.
"Stroke" penceresinde bulunan "Fill" sekmesine tıklayıp "Solid" seçeneğini "Linear" olarak değiştirip Gradient efekti uygulamış oluyoruz. Çizgiyi aşağı yukarı oynatarak istediğimiz renk oranına gelince bırakıyoruz.

Şimdi biraz daha buton'a benzemesi için kabartma efekti uygulamamız gerekiyor. Bunun için oluşturmuş olduğunuz düğmeyi seçili hale getirip "Xtras*Eye Candy 4000*Bevel Boss" efektini uyguluyoruz. Efekt penceresinde, kendimize göre gerekli ayarlamalarımızı yaptıktan sonra, "OK" düğmesine basarak butonumuza efekti uyguluyoruz.
 
Yukarı Alt