Cansu Utkulu (Orjinal Çalışma)

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Çalışmalarınızı beğendim,emeklerinize sağlık
Yarışmada başarılar dilerim..
 

tomy91

Üye
Kayıt
2 Kasım 2009
Mesaj
4
Tepki
0
birinci çalismadaki baslik bence okunaksiz yani ilk bakista "LALAZAV" diye okudum! Logoda sadece K diye birsey goruluyor geri plandaki lale gorulmuyor onun biraz daha buyuk ve belirgin olmasini isterdim. yazili bolumde fonda kullanilan mavi mor geçisli renkler su altinda imis gibi bir his veriyor bence çok hos olmus.
ikinci çalismadaki logo laleden çok bir Cennet Kuşu Çiçeğine (Strelitzia Reginae) benziyor, asimetrik olusu ve yapraklarin inceligi yuzunden. bu kez baslik okunakli ama asiri okunakli adeta yani çok ruhsuz bir karakter olmus. ustteki fotograf solda ama alttaki fotonun (sapka) sagda olmasi daha uygun olurdu tipki bir imza, bir final, bitis noktasi gibi (amaç mezuniyet olduguna gore mezuniyet sapkasi bunu simgeliyor), fikir çok iyi ama yazilar gereksiz yere saga dizilmis oysa yazilar sola sapka sag alta gelseydi daha uyumlu olacakti. degisiklik ararken denge bozulmus. yazilarin çocuk gazetesi gibi rengarenk olmasi da anlamsiz. bunlarin matbaaada hangi renk ve tonlarda çikacagini kontrol etmek imkansiz hele sari renk yazida (basliklarda olabilir) çok riskli bir renk.
üçuncu çalismadaki basligin ise hem okunaksiz hem urkutucu bir tarzi var, duvar grafitileri gibi buyuk kuçuk harflerin karisik olmasi bana modernlik degil basibozukluk hissi veriyor. buradki J harfinin de noktasiz olmasi onun buyuk harf oldugunu dusunmeme neden oluyor ama hemen yanindaki e harfinden boyut olarak bir farki yok. logonun basindaki L yan yatmis bir Y gibi duruyor! sonuçta bu uçuncusu baslik olarak en kotusu ama yazi ve kullanilan imajlar açisindan en iyisi. yandaki kitaplar ve alttaki sapka harika bir uyum içinde (oku ve mezun ol diyor adeta) yazi da okunakli ve ciddi.
ilk iki çalismada kullanilan fotograflardaki tipler çok "amerikali" ama biliyorum baska turlusunu bulmak çok zor. sirf bu yuzden çogu kez insanli resimler kullanmaktan vazgeçtigim oldu.
baslikarin okunakli olmasi çok onemlidir çunku insanlarin çogu sadece basligi okur ve resimlere bakar. çalismalariniz umit verici, basarilar dilerim.
 
Yukarı Alt