Cd kapağı ve Cepli dosya

Kayıt
26 Mayıs 2012
Mesaj
131
Tepki
8
Merhablar arkadaşlar,



bu resimdeki cd etiket tasarımı tam bir kare çizip içine cd boyutunda 12cm sanırım yuvarlak çizerek tasarımı o kare içine yapıp baskıya yolluyoruz cd etiket kısmı baskıya yollama şekli bu diye biliyorum ve demek istediğim şudur gördüğünüz gibi resimde birde kapak var o kapağın boyutları nedir acaba ve baskıya yollamada son aşama nasıl olmalıdır açık ve sağ sol ölçüleri kaç dır ve ortada sırt bırakmaya gerek varmı bu konularda biraz bilgisi olanlar varsa açıklayabilirmi?

ayrıca birde sorum cepli dosya ile ilgili sağ sol tasarımımızı yaptık fakat cep kısımlarını yapmaya gerek varmı baskıya yollarken ?

yapmamıza gerek var ise onun son hali nasıl olmalıdır cevaplarınızı beklıyorum saygılar
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
bu tarz işlerde işin püf noktası "bıçak izi" dediğimiz teknik bilgi.

eğer matbaadaysanız;

bunu sizin çizmeniz gerekir. hiç bir örnek yoksa elde çizilmiş bir taslağın maketi ve mantıken ölçümleri sonrası dijitale kutunun açık halini sunan bıçak izinin aktarılması ve tasarımın bıçak izine göre baskı payları verilerek oturtulması.

yok siz bir ajansta iseniz;

işiniz daha kolay. bu vb. kutuların baskı işini yapan matbaalarla irtibata girip bıçak izi rica edebilirsiniz. gidişatın en pratik yolu bu.

ayrıca cep çizimi demişsiniz, evet gerekiyor diyer türlü baskıda hatalar söz konusu oluyor. ve sırt payı da verilmesi gerekiyor, kapaktaki tasarım sırtta devam mı edecek yoksa farklı mı olacak buna tasarımcı olarak siz karar veriyorsunuz.
 
Kayıt
26 Mayıs 2012
Mesaj
131
Tepki
8
örnek:
bu şekilde daha ayrıntılı bi şekilde ve cd kapak içinde bu şekilde bir resim olsa işime yararda yoksa bişey anlamıyorum :)
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
@Muharrem Küçükarpacı

işte bu vb. örneği matbaacınızdan isteyeceksiniz :) neye dair olduğunu sorduğunuzda anında elinizde olacaktır. diğer türlü bizde şu an internetten bir yerden bulucaz. elinde olan arkadaşımız var mı bilemem. diğer türlü bu işi bizim baştan çizmemiz gerek. işiniz baskılı iş en güzeli matbaacınız ile görüşmeniz.
 
Yukarı Alt