Cep Telefonu Numarama Taşıma İşlemi

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Cep telefonunda numara taşıma 9 Kasım’dan itibaran bütün operatörlerde başladı. Peki, aboneler uygulamadan nasıl yararlanacak? İşte, abonelerin yapması gerekenler:


* Operatörünü değiştirmek isteyen abone, geçmek istediği yeni operatörün abone merkezine başvuracak.

* Abone, başvuru sırasında numaranın kendisine ait olduğunu gösteren belgeleri verecek, numara taşıma formunu dolduracak. Abone merkezinde yeni operatörü ile hizmet almaya başlayacağı tarihten geçerli olacak biçimde abonelik sözleşmesi imzalayacak ve yeni bir SİM kart alacak.


* Abone merkezi, aboneden aldığı bilgi ve belgeleri elektronik ortama aktardıktan sonra en geç 2 gün içinde Telekomünikasyon Kurumu bünyesindeki referans veri tabanına aktaracak. Kurum, bu talebi abonenin ayrılmak istediği operatöre iletecek. Operatör kimlik bilgisi ve belgeleri denetleyecek. En geç 2 gün içinde numara taşımaya onay verecek.

* 6 gün içinde numarasını taşımak isteyen abonenin, belirleyeceği saat diliminde numara 20 dakika kapatılacak ve vatandaş yeni operatöründen hizmet almaya başlayacak.

* Numarasını başka bir operatöre taşıyan vatandaşı arayanlara, 1.6 saniye süren ton sesi ile ‘aranan kişinin operatörünü değiştirdiği’ uyarısı yapılacaktır. Yani normal çalma sesinden farklı olarak bir ton ile uyarı sesi geldikten sonra karşı tarafın numara çalacak. Yani siz karşınızdakinin sizle aynı operatör olduğunu düşünerek aradığınızda fazla kontörünüz gitmemesi için böyle bir uygulama düşünülmüş.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Bilgilendirme için teşekkürler Abdullah Bey,
peki size bir sorum olucak. Acaba bu numara taşınabilirliğini yapsak, daha sonradan ek bir ücret talep ederler mi acaba? gerek faturada olsun gerekse kontörlerden düşme olsun...

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse güzel olur,
teşekkürler..
 
Yukarı Alt