Çevre Hakkında Afiş Çalışmalarım

Kayıt
5 Ekim 2008
Mesaj
11
Tepki
0
Arkadaşlar Merhaba.
Ben lise 2. sınıf öğrencisiyim.İl genelinde yarışma varmış bendende afiş çalışmamı istediler ve 2 tane afiş tasarladım.Sizden ricam bu bir yarışma vede okulumu en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Ayrıca, o klasik çevre yarışmalarında olduğu gibi ortaya bi ağaç, sağı kuru solu yeşil vb. bu çeşit şeylerde yapıcaktım ama yeterli kaynağım yok.Elinde olan benimle paylaşırsa çok sevinirim.



 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
1ci çalışman çok güzel olmuş tebrikler

sadece üsteki yazı mavide kaybulmuş gibi farklı renklerde deneyebilirsin
 
Kayıt
5 Ekim 2008
Mesaj
11
Tepki
0
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim fakat rengin arkaplanla uyumlu olmasını istediğim için hem okunur hemde renkleri benzer yapmaya çalıştım.Aslında birazcık farkındayım. :)
 
Kayıt
9 Mart 2009
Mesaj
53
Tepki
1
1. çalışmada ortadaki görsel sonderece güzel ama altında ki emboslu yapral hem dekupe edilmemiş hem de üst taraftaki vektörel havadan uzak. Merak ettim ortadaki o görseli sizmi hazırladınız.
Eğer o yaprağa da biraz özen gösterirsen daha iyi olur. Ve genel olarak çalışmalarınızda embos kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim.Bunu aslında sitede ki bütün grafiker arkadaşlara tavsiye ederim. Yeni başlayanların için bu tip filtre ve efekler çok cazip görünsede çalışmalara ucuz ve kapa bir görünüm kazandırıyor. Çoğu profesyonel grafiker çalışmaların da bu gibi efekleri hiç kullanmaz.
bol şans.
 
Kayıt
5 Ekim 2008
Mesaj
11
Tepki
0
@Kemal Durgun


Ortadaki görsel benim değil bir resimden aldım onu.Ayrıca yaprak için dediklerinizi uygulayacağım.Uyarılarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
 
Kayıt
16 Eylül 2008
Mesaj
115
Tepki
13
üstteki çalışma gayet güzel. çalışmanın görünümü bozan tek şey yaprak yaprağı kullanmayın yada onun yerine başka bir figür kullanın.
 
Kayıt
9 Mart 2009
Mesaj
53
Tepki
1
Aslın da anlamıştım sizin olmadığını ama direk olarak sormak yerine böyle dolaylı yoldan bilgiye ulaşmanın daha kibar olacağını düşündüm.
Sezer kardeşim, o görsel sana ait değil, o görsel başlı başına bir tasarım ve onu yaratan ve hayal gücünde canlandırma becerisini gösteren kişi için sanat eseridir. Büyük ihtimalle sen henüz böyle bir ilustrasyonu hazırlayacak deneyimde değilsin. Peki yaratamıyacağın bir görseli kendin yapmış gibi çalışman da kullanman doğrumu.
 

Seda Başer

Graphic Designer
Kayıt
26 Ağustos 2008
Mesaj
255
Tepki
11
İlerde çok başarılı bir tasarımcı olacağınıza eminim. Bence ilk çalışma üzerinde ilerlemelisiniz.
Öncelikle temiz hava... yazan yazıyı ortaki yeşil renkten yapabilirsiniz. Böylece daha belirgin olur.
İkinci olarak madem ki yapraktaki yorumlara katılıyorsunuz o zaman zaten çiçek olduğu belli oluyor. Bu sebeple yaprağın yerine su damlası kullanabilirsiniz. Çiçekten su damlıyor görünümü verebilirsiniz. Gözünüzde canladırın ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır. Bence çok daha iyi olacaktır.
Gerçekten tebrik eder, devamını dilerim.
 
Yukarı Alt