Çizim Tekniği (soru)

madwoman

Üye
Kayıt
23 Mart 2011
Mesaj
18
Tepki
0
arkadaşlar merhaba herkese,
grafik tasarım kursumda bitirme projesi var illüstrator için bir cafenin kurumsal kimlik çalışmasını yapıcam kahve fincanından çıkan dumanı çizmeye çalıştım ama olmadı bana yardımcı olabilir misiniz programı çok iyi bilmiyorum photoshopu da illüstratordan sonra görücez proje uzun sürdüğü için en başında verdiler ödevi desteğinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler herkese.

arkadaşlar bir sorum daha olucak bir nesnenin silüetinin olmasını istiyorum nasıl yapabilirim acaba bu iki sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim
 

inancalio

Üye
Kayıt
15 Şubat 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Şimdi öyle enteresan bir noktadan soru sormuşsunuz ki; bu hem çok kolay cevaplanacak hem de çoook çok uzun anlatılacak bir konu. Fazla meraklandırmadan kolay cevabı vereyim: 'pen tool' aracını kullanarak çizeceksiniz... Haa işte çook uzun anlatılacak kısmı da burada başlıyor. Pen tool aracıyla nasıl çizim yapacak, eğrileri nasıl oluşturacak, objeleri birbirleriyle nasıl ilişkilendireceksiniz? bunu hiç bilmeyen birisine uzaktan anlatmak, gözleri doğuştan görmeyen birisine beyaz rengin bir kuğuya ne kadar yakıştığını anlatmak gibi birşey. Zaten bu kadar zaman içerisinde size cevap verilmemiş olmasının sebebi de bu. Sine nacizane önerim siz kendinizi biraz geliştirmeye çalışın. Sorunuzu geldiğiniz noktada aşamadığınız yerle alakalı larak sorun. Yoksa maalesef burada (veya başka bir yerde) kimse size 300-400 sayfalık kitap halinde bilgiye veremez...
Umarım bir fikir verebilmişimdir.
 
Kayıt
11 Kasım 2010
Mesaj
17
Tepki
0
Merhaba arkadaşımızında dediği gibi eğer bir çizim yapacaksan pen toolu kullanmayı iyice öğrenmelisin. Aynı zamanda internetten görsellerden smoke ya da kahve fincanı duman diye aratırsan karşına fikir sahibi olabileceğin görseller çıkacaktır. Kesinlikle aynılarını kopyalama, Silüet çizimine gelince neyin silüetini çizeceksin mesela fincanın gölgesini mi ya da dumanın gölgesini mi opacity degerini düşürmen gerekecek çizimini yapıp renk ile içini doldurduktan sonra. Umarım başarılı olursun :)
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,

Öyle sanıyorum ki ödevinizin süresi geçmiş olmalı.
Ama yine de Illustrator'de dumanın nasıl yapılacağını anlatayım.

1-Dumanı pen tool ile çizin. çizilebilecek en basit nesne budur. Muhtemelen altından kalkarsınız. Oval dönüşlerde Bezier'den faydalanın.
2-Duman nesnesi seçili iken effect>stlyze>drop shadow komutu ile bir gölge oluşturun. Gölgenin rengini, opacity vs. şimdiden ayarlayın. Sonradan değiştiremeyeceksiniz.
3-Gölgeli dumanı expand apperance yapın.
4-Nihayet ungrup yapın, birini diğerinden ayırın.

Başarılar.

Tuncer ÖZKAN
 

se_video

Üye
Kayıt
2 Şubat 2011
Mesaj
3
Tepki
0
@inancalio

300-400 sayfa :D

300-400 sayfalık bi mevzu anlatılsa söz konusu kişi penn tool'u öğrenmekle kalmaz, Doç.Prof olur :D

Abartmışsınız biraz, kusura bakmayın. Arkadaşın biri kısa ve öz olarak anlatmış olayı :D
 
Yukarı Alt