çok ACİL yardım!

teodor11

Üye
Kayıt
19 Ekim 2009
Mesaj
11
Tepki
0








ARkadaşlar yukarıdaki tasarımların kutuları gibi ambalaj tasarım çalışması yapacağım lakin bu kutuların boyutları yaklaşık ne olmalı? ideal bir boyutu var mıdır? biraz acemi olduğum için ölç biç olaylarından pek anlamıyorum.


ilk resim a4 yeterli olur mu yahut a3 mu denemeliyim?


ikinci resim 11 X 13 cm gibi yeterli olur sanırım?
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@teodor11

Ambalaj tasarımı uzmanlık isteyen bir olaydır, grafik tasarım dünyasında...

* Ambalaj, ürünleri dış etkilerden koruyan, onları bir arada tutarak; taşıma, depolama, dağıtım, tanıtım ve pazarlama işlemlerini kolaylaştıran, metal, kâğıt, karton, cam, plastik, v.b. malzemelerden yapılmış dış örtülerdir. Kısaca ambalaj, içerisinde ürün bulunan koruyucudur. Ürünü, çarpma, ıslanma, zedelenme gibi fiziksel etkilerden korur. Ambalaj ürünün tüketiciye en ekonomik yolla ulaşmasını sağlar, depolama kolaylığı yaratır. önemli bir görevi de taşıdığı bilgilerle tüketiciye seçim ve kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Üzerinde yazılı olan ağırlık, fiyat, üretim tarihi, son kullanım tarihi, ürünün içeriği, üretici firmanın adı, kullanım açıklaması, gibi tüm bilgiler, tüketiciye ve satış yapana büyük kolaylıklar sağlar. Tüketicinin sorma şansı yoktur, bu nedenle tüm bilgileri üzerinde taşımasında yarar vardır.


Sizin ambalajlayacağınız ürünün; şekli, miktarı, iç adeti, yüksekliği, genişliği, vb. vs. gibi bilgiler belirler ambalajın boyutunu, ölçüsünü.
öncesinde bunların netleşmesi gerekmektedir, sonrasında gerekli teamül ve olmazsa olmaz unsurlar neticesinde ölçek belirlenir,
ve arkasından prototip vb. vs. arkasından da gelişime açık bir tasarım çalışması.
umarım anlatabilmişimdir.

* daha kapsamlı bilgi için BURADAKİ konu size yol gösterecektir,
faydalı olması dileğiyle,
iyi forumlar.


 
Yukarı Alt