convert sorunu!

İsmail Ev

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
84
Tepki
1
FreeHand, uzun zamandır Adobe firmasının zindanında zincire vurulmuş durumda. Öz itibarıyla vektörel bir program olduğundan, vektörel alanda kullanıcıya maksimum performans sağlayan mükemmel bir programdır. Piksel çalışmayı Photoshop'ta, vektörel çalışmayı Freehand'de yapmaya çalıştığınızda bu iki program asla grafikere ve bilgisayara ihanet etmez. Piksel ve vektörel ayrımının farkına varamayan alaylı acemiler için Coreldraw; vektörelin maskeleme kolaylığı ile pikselin renk özgürlüğünü birarada kullanmak isteyen illustratörler için Illustrator programları piyasada yerlerini almıştır. Ancak bu programlar iki mantığı bir arada bulundurmanın sonucu olarak aşırı yüklü bir arka platforma sahiptirler. Bilgisayarlar ve programlar arası geçişlerde hep problemlerle uygulama öncesi operatörleri çileden çıkartırlar.(Vektörel ile piksel mantığını kavramış ve uygulamada da gözönünde bulundurmuş grafikerlerin yaptığı çalışmalar hariç)
Kısaca her programın kendine özgü mantığı vardır. Bu programlar birbirinden tamamen farklı kategorilerdedir. Elma, Armut, Nar, Portakal, Mandalina... gibi. Protakal ile Mandalinayı birbirine benziyor diye yarıştırmaya kalkarsanız baştan hata yapmış olur ve asla sonuca ulaşamazsınız.
FreeHand, zincire vurulmadan önce bu sınırsız istekleri karşılamak maksadıyla girişimlerde bulunmuş ve bazı piksel mantıklı filtreleri bünyesine dahil etmeye başlamıştı. Ancak bu filtrelerin uygulama başarımlarını sağlayamadan Adobe'un ağına düştü. Bilinçli grafiker zaten bu filtreleri kullanmıyordu. Siz siz olun piksel çalışmasını vektörel programlarda yapmayın. Vektörel çalışmanız gereken çalışmaları da piksel programlarında çalışmayın.
Yazılara basit efektler uygulayarak çalışmalar yapacaksanız Quark veya Indesign kullanın.
 

Melek Kaya

Üye
Kayıt
23 Ocak 2009
Mesaj
111
Tepki
0
Arkadaşlar bir yazıyı convert ettikten sonra tex e geri dönmenin bir şekilde mümkün olabileceğini söyleyin bana lütfeen ?
 

Seda Başer

Graphic Designer
Kayıt
26 Ağustos 2008
Mesaj
255
Tepki
11
@Melek Kaya

Convertledikten sonra çizim haline geçtiği için text e dönmesi mümkün değil. Ama eğer sayfayı kapatmadan hatanı anlarsan o zman ctrl+z ile geri dönebilirsin.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@Melek Kaya

Melek hn. böyle durumlarda yazınızı convert etmeden önce sayfanın dışına bir kopyasını almanızı öneririm.
 
Yukarı Alt