Corel DRAW clonlama özelliği

seymenkg

Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
32
Tepki
0
birden fazla nesnenin boyutu aynı ölçüde nasıl değiştire bilirim.mesela 2,2 mm lik 300 adet daire yi birden 3,2 mm yapmak istiyorum nasıl yaparım.lütfen yardım:confused:
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@seymenkg

Sayın seymenkg lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Konu içeriğini ve sorununuzu kısaca anlatmayan, "yardım", "lütfen yardım", "acil" gibi anlamsız başlıklarla konu açmak yasaktır. Konu ile ilgili arkadaşların size daha çabuk cevap verebilmeleri için konu başlığını itina ile seçiniz.
 

seymenkg

Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
32
Tepki
0
cvp yok eleştiri cok.aramayı bılıyorum aradım da klonlama var fakat o benım işime yaramadı.cunku ben hazır olan birden fazla nesnenın boyutunu hepsını aynı ölcüde değirtirmek istiyorum kolonlama da ise bır tane kopya alıp ordan kopyadan calısmak zorundasın.mesela kare daire ve üçgen şekillerden oluşan bir şekil var elimde bu şekli her bir nesneye 2mm lik pay vererek büyütmek istiyorum.(hepsini aynı ebatta ama 2mm)
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
corelde çalışılmamış ve dışarıdan import edilmiş nesne yada bitmap'ler aynı ebatlara tek bir komutla döndürülemez. bunun için hizalama tekniklerini yada nesnemiz bitmap ise kırpma yöntemlerini deneyebilirsiniz. kısacası tek bir komutla bu işlev sağlanamaz. (makroların dışında) ...
saygılar...
 
Yukarı Alt