Corel Draw Font Algılama Sorunu

sundearn

Üye
Kayıt
23 Mart 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Bir kaç haftadır CorelX5 ile uğraşıyorum ve sitenizi yeni öğrendim. Öncelikle faydalı biligiler için teşekkür ederim. Corel öğrenmemde çok yardımcı oldunuz.

Şu anda ki sıkıntım ise şu şekilde. Var olan bir katalog üstünde SFrutiger Fontunda yazılan yazıları ona en yakın olan Swiss Lt Bt Fontu ile değiştirdim. Genel olarak text değişikliği yaptım. Bazı yerlerde Convert edilmiş yazılarıda değiştirip convert ettim. Vektörel olarak bazı değişiklikler de yaptım. Buraya kadar bir sorun yaşamadım

Sıkıntı ise ben kendi bilgisayarımda çalışmayı bitirip kaydettikten sonra, patronum kendi bilgisayarında açmaya çalıştığında Font'un bulunamadığını söyleyip yeni bir font atanmasını istiyor. Bu konuda da Swiss Font paketinin tamamını indirip patronun bilgisayarına kurdum. Buna rağmen bendeki fontları patronun bilgisayarında görmüyor. Ben 32 bit XP SP3 kullanıyorum. Patronun bilgisayarı 64 bit Win7. acaba 64 bit 32 bit uyumsuzluğumu dedim ancak sadece font ile alakalı bir sıkıntı.

Yani özet olarak yüklediğim fontu Corel daha önce düzenlenmiş bir dosyayı açarken görmüyor. Her türlü görüşe açığım. Konuyla ilgili detay isterseniz daha da detaylı anlatabilirim. şimdiden çok teşekkür ederim.
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@sundearn

Corel Eklentisi olan Bitstream Font Navigator ile font düzenlemesi yapmış olabilirsiniz,
adı geçen fontu listeden seçerek aktif etmeyi deneyebilirsiniz.
Faydalı Olması Dileğiyle...
 

sundearn

Üye
Kayıt
23 Mart 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Murat Bey,

Font Navigator ile aktif ederek denedim fakat sonuç değişmemekte. Bugün baskı için gittiğim yerde font sıkıntısını yine yaşadım ancak yanımda götürdüğüm fontları oraya yüklediğimizde sorun ortadan kalktı.

Baskı yapan firma Windows XP kullanmakta. Ben de kendi bilgisayarımda XP kullanıyorum. Patronumun bilgisayarı ise dediğim gibi Win7. İnternette ulaşabildiğim kadarı ile Win7'lerde font yönetimi biraz sıkıntılı. Daha doğrusu XP'deki kadar kolay kontrol edilebilir değil demek daha doğru olur. XP sistemlere fontu yükleyince sorun ortadan kalkıyor ancak Win7 ile bu sıkıntıyı aşamıyoruz.

En son çareyi fontların tamamını kaldırıp yeniden kurmak olarak denedik ancak hala bazı dosyalarda sıkıntı devam etmekte. Umarım bu soruna bir çözüm üretilebilir.

Alakanıza teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt