Corel Draw ile animasyon

Kayıt
3 Mayıs 2008
Mesaj
8
Tepki
0
Arkadaslar,
web sitemde yayinlamak icin bir Fatih Tugrasi animasyonu yaptim. İlk basta daha az idi ama su anda 48 kareden olusuyor. akicilik sizce yeterli mi yoksa kare sayisini arttirayim mi ne dersiniz? egilim arttir yonunde olursa bir ara edit ederim. Web siteme koydum ve linki asagida. henuz herkese acik bir link degil. yani degişiklik yapabilirim. dosya animated GIF. Flash bilmedigim icin bu yontemi tercih etmek durumunda kaldim.
Nasil Yaptim?:
Bir corel dosyasinda 48 sayfaya son tugra halini ve sahne sinirlarini aynen yapistirdim. ilk sayfadan itibaren ihtiyac olmayan fazlaliklari silerek film karelerini olusturdum. sonra kareleri Microsoft GIF animatorde siralayarak filmi olusturdum. Amator isi yani.
link:
Ozur: arkadaslar buraya kendi sitemden sadece bilenlere acik link koymustum ama adminler uygun gormeyebilir diye sonradan tekrar silmek durumunda kaldim. dosyayi foruma yuklemek icin de bir yol bulamadim. ne yapmam gerek? bir dosya paylasim sitesine mi yuklemeliyim?
 
Kayıt
3 Mayıs 2008
Mesaj
8
Tepki
0
soylemeye belki gerek yoktu ama unutmusum. her bir kareyi corel drawdan gif olarak export ettim tabi.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Corel Draw 12 sürümüyle beraber Corel RAW programıda PC'nize kurulur.

Ne işe yarar bu Corel RAW?

İşte yapmaya çalıştığınız gif animasyonunuzu sahne sahne hazırlamanıza yarar. Tıpkı Corel Draw kullanır gibi üstelik.

Yalnız, Animasyonun sürelerini ayarlamada ve diğer bazı özelliklerinde sıkıntıları vardı ve giderilemedi zannedersem. Bu nedenle olsa gerek yeni sürüm Corel Draw'larda RAW yok.

Raw ile animasyonunuzun sahnelerini hazırlayıp tek bir gif dosyası oluşturabilir, daha sonrada PS image Ready ile animasyonun sürelerini ve bazı özelliklerini ayarlayabilirsiniz.

Hatta biraz PS image ready kurcalayın daha neler yapabileceğinizi kendiniz görün.

Saygılar..
 
Kayıt
3 Mayıs 2008
Mesaj
8
Tepki
0
Buse hanim tesekkurler. linki okudum ama imageshack de de sorun cikti. bana artik ozur dilemek dusuyor. ancak ozel mesaj atanlara mi linkimi verebilecegim?ya da onu da yapamayip bana mail atabilenlere mi link gonderecegim? ya da bir daha boyle bir tesebbusde bulunmayacak miyim? Zaten dosya paylasim sitelerine amac disindaki herkesin de ulasabilecegi sekilde dosya gondermeye taraftar olmamak bana daha uygun. Mesaji izleyenlerden olumsuzluklar icin ozur dilerim
 
Yukarı Alt