Corel Draw makroları 3 Tek tıklamayla tüm text'leri "konvertleyin"

Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
CorelDRAW'da bir yazıyı seçip menüden Arrange>Convert To Curves komutunu verirseniz (kısayol:CTRL+Q) fontun kendine has özelliklerini kaybettiğini, bir font olmaktan çıktığını ve bir çizime dönüştüğünü göreceksiniz. Dökümanınızdaki tüm fontlar için bu işlemi uygularsanız dökümanınızdaki yazılarla ilgili film çıkış ya da ctp'de problem yaşamazsınız.

Şunu da hatırlatalım, bir yazıyı eğrilere (curves) çevirirseniz (convert to curves) ve dökümanınızı bu şekilde kaydederseniz fontlar artık çizim olacağı için bir daha geri dönüşü olmaz, yazılar üzerinde text bazlı değişiklik yapamazsınız.



CorelDRAW'da tüm çalışmanızdaki yazıları konvertlemek biraz zahmetlidir. Bazen powerclipler içinde kalan yazıları unutabilirsiniz. İşi riske atmamak için dökümandaki tüm yazıları (powerclip içindekiler ve tüm sayfadakiler dahil) tek bir tıklamayla convert to curves yapmak istiyorsanız buradaki wx.TextToCurves makrosunu kullanın. Kullanımı çok basit, hatta bir kullanımı bile yok denebilir...


Alıntı : CorelTÜRK Blog
 

Arsenal

Üye
Kayıt
8 Aralık 2010
Mesaj
155
Tepki
0
Link bozuk...Tekrar koyarsanız eğer mutlu oluruz..
Teşekkürler.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
Elimde bu dosya olmadığından tekrar link yenileyemiyorum. Ancak Corel versiyonları geliştikçe bizim gereksinimlerimizde daha çok cevap veriyorlar. Örneğin CorelX5'te bu makroya ihtiyaç duyulmuyor.
 
Kayıt
12 Mart 2011
Mesaj
19
Tepki
0
İyi de bunu yapmak için makroya mikroya gerek yokki...
Files / Select all / text....
Ve ctrl+Q....
Tüm fontlar convertlendi. Bu kadar basit. Corelin her versiyonu için geçerli bu.
Bunu her profesyonel grafik tasarımcı bilir...
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
Sayın A.Özdemir, bahsettiğimiz yada linkini bulamadığımız makro bunun için vardır. Pek çok iş arasında, yoğun bir ortamda bazen gözden kaçan guruplamalar olabilir. Çok kalabalık bir çalışma içerisinde hatta unuttuğumuz bile olabilir. Bu makro bu gibi durumlar içindir ve işimizi kolaylaştırmak maksatlı yazılmıştır. Durum böyle olmasa idi oturup birileri bu yardımcı makroları yapmazlardı. Tıpkı takvim makrosu gibi... Değil mi?
 
Yukarı Alt