corel draw sız olmazmı :)

flashcı

Üye
Kayıt
11 Ekim 2012
Mesaj
14
Tepki
0
selamlar,
ben flash kullanıcısıyım. animasyon,banner,çizgi film,karikatür ..vs konularla ilgileniyorum. uzun zamandır hareketli animasyondan ziyade çizim üzerine odaklanınca , dergiler broşürler ve kart vizit tasarımları dikkatimi çekmeye başladı , bu konuyu araştırınca da kendimi burada buldum :) corel draw programını hiç kullanmadım, ben çizimlerimi flash ta yapıyorum. bu iş flash ta yapılamazmı yada flash bu iş için yetersiz midir.
teşekkürler,
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Merhaba,

Flash artık ölmeye yüz tutmuş bir teknoloji. HTML5'in sağladığı animasyon özelliği, bugün değilse de yarın Flash'ın papucunu dama atacak. CorelDraw'a gelince.... CorelDraw'sız olmaz mı diye sormuşsun. Herşeyden önce şu: CorelDraw'sız olur ama salt CorelDraw'la bile olmaz! Bizde hala Freehand'de ayak diremenin son demleri, CorelDraw'a da sıra gelir. Ölür mü? Ölmez. Yılların yılı bir program o da. Ama Avrupa çoktan terketmeye başladı. Bu iki nokta, henüz seçim aşamasında biri olarak sana birşeyleri duyurmalı.

Sana animasyon ve çizimde seçim isabeti diliyorum.
 

flashcı

Üye
Kayıt
11 Ekim 2012
Mesaj
14
Tepki
0
öyle deme ya.. :) bak flash ta cabalıyor yeni eklentileri oldu. kemik hareket ettirme yeniliği geldi. zamanında azmı uğraştık adam yürüteceğiz diye. ama dediğin doğru sadece corel lede iş bitmiyor. peki biraz dışardan takip edip bi karar alacağız artık. şimdi de sıfırdan yeni programa adapte olmak zaman alacak. yardımın için teşekkür ederim.
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
flash çabalasada işi zor bir çok cihaz html5 ile gelen özellikleri ve rahatlığı gördükçe flash desteğini çekiyor. Çizim için corel ya da illustrator var flashta çizim yeterli gelmeyecektir.

Bende web projelerinde eskiden animasyon için flash kullanırdım. Allah razı olsunki html5 çok çok iyi. Kişisel düşüncemdi uzun yıllar flash hiç sevemedim çünkü haklı olarak flashta render olayı olduğu sürece sıkıntılıydı bir imajı düzeltebilmek için tekrar .fla dosyasına giriş yap işlemi yap tekrar swf çevir renderla kaydet yükle yazarken bile yoruluyorum :) . Şimdi html5 jquery ile sadece küçük bir harf ya da kodda ufak bir satır değişliğ ctrl+s işlem tamam :)
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
bahsettiğin tasarımları yapabilmen için ihtiyacın olan şey fikir
fikrini kabaca bir kağıda çizebilirsin
sonrasında bunu hangi programda çizdiğinin pek bir önemi kalmaz
tabi ki evden çıkmadığın sürece :) ben tercihini illustrator'dan yana kullan derim
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Ekran için yapacağın çalışmalarda Inkscape'i de düşünebilirsin. HTML5 ile SVG dilinin/dosya formatının önemi özellikle animasyona olanak sağladığından ötürü artıyor. SVG'yi en iyi destekleyen çizim programı ise Inkscape. Öğrenmesi en kolay vektör çizim programı, aynı zamanda bir SVG editörü. Ancak baskı için sorunlu, CMYK desteği şu an için yok.
 

flashcı

Üye
Kayıt
11 Ekim 2012
Mesaj
14
Tepki
0
merhaba Emre,
dediğin gibi flashta bir düzeltme yapmak çok zahmetli, ama naparsın eski alışkanlık tan da zor vazgeciliyor. :) üstününe de o kadar program çıktı .. ben baya geri kalmışım. sanırım sizde bir projeyi tek bir programda tamamlamıyorsunuz.
merhaba Hasan,
aynen fikrin olunca konuyu yarılamış oluyorsun. ben evde çizgi film izleyerek projelerimi şekillendirmiş oluyorum. ama sizin camiada teknik konuşuyor. benim animasyonumda ufak bir hareket hatası çok ta göze batmaz, ama sizin forumda inceledimde font uymamış, yazı ortalanmamış . .. hatalar daha çok göze batıyor. :(
gezegen , baskı derken , ben henüz o aşamaya kadar düşünmemiştim :) kabaca sizin işiniz nasıl yürüyor. bir tasarımla başlayıp baskısına kadar yapıyorsunuz sanırım.. ben biraz konularınızı takip edeceğim bir süre biraz kafamda şekillensin temel konular.
hepinize teşekkür ederim. çalışmalarınızda çok güzel. başarılarınızın devamını dilerim.
 
Yukarı Alt