Corel Draw X5 - X Y (Data Points) Taşıma ile ilgili Sorun - ACİLL

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
Sayın üye arkadaşlarım, Corel Draw X5 te yaşadığım bir sorun var bununla ilgili yardımcı olursanız eğer beni bahtiyar edersiniz. Şimdiden teşekkürler. ;)

SORUN: Corelde herhangi nesnenin bulunduğu x ve y değeri direkt olarak 0 (sıfır) görünüyor, (çalışma sayfasının içinde olsa dahi) sonra ise nesneyi tutup hareket ettirdiğimde x ve y değerlerini anlık görüyorum ama bıraktığımda yine 0 olarak görünüyor.

Bu sorunla beraber başlayan başka bir SORUNda (aynı şeyden kaynaklandığını düşünüyorum) Bir nesneye X Y değeri giriyorum. Girilen X Y değerine gitmek yerine girilen değer kadar ilerliyor. Örneğin ben x değerini 5 mm olarak girdiğimde 5 mm ye merkezi yerleştirecek şekilde gitmiyor sadece 5 mm x değerinin yerini değiştiriyor.
 

kubra28

Üye
Kayıt
19 Temmuz 2013
Mesaj
10
Tepki
0
x ve y ölçülerin hemen sağında bi kilit işareti olacak, o kilide tıklayıp kilidi açın olacak :)
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
Cevabınız için teşekkürler, üslubumun sert olduğunu söylerler umarım sizde o şekilde algılamazsanız.

Farklı ekranlarda farklı programlara bakıyoruz galiba yada ben göremiyorum şu an dediğinizi. Corel Draw X5 Transform Tools Barında bulunan XY yanında kilitleyebileceğimiz bir özellik bulunmamaktadır. Dediğiniz kilitleme boyut oranlarının değişmeden nesnelerin boyut değişiklikleri yapılabilmesi için konulmuş olup benim sorunumla alakası bulunmamaktadır.
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
Soruna hala bir cevap alınamamıştır ve bu sorunun çözülme gerekliliği ve önemi çok çok fazla artmıştır. Duyurulur... :( :'(
 
Yukarı Alt