Corel Draw X5 Zemin Rengi Değiştirme

mrhnvrl

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2012
Mesaj
10
Tepki
0
Çok acil cevap verirseniz sevinirim. Zemin rengi beyaz olan bir desen çalışmasının zemin rengini deseni bozmadan nasıl siyah yapabilirim. DİP NO: Desenin içindeki zemin rengini de siyah yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.:clap2:
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Çalışmanın vektörel ve gruplu olduğunu varsayarsak, imleci rengini değiştirmek istediğiniz yer üzerine getirin, ctrl ve alt tuşlarına birlikte basılı iken mousla tıklayın, istediğiniz alan seçili hale geldiğinde sağ taraftaki renk paletinden istediğiniz rengi verin....
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Resme bakınca kolay gözüküyor ama sorun nerede anlamadım, zemini seçemiyormusunuz? Grubumu çözemiyorsunuz, beyaz zemin birden çok parçadan mı oluşuyor, yada çalışma hangi formatta?
 

mrhnvrl

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2012
Mesaj
10
Tepki
0
@Erkal ÇOŞKUN

Sorun şu: Bütün desen tek layer üzerinde, ayıramıyorum. Magic Wand Tool ile seçiyorum ama tamamen seçemiyorum. Ayrıyetten zemini de seçemiyorum. Grup filan yok zatenBeyaz zemin tek parça. Sadece ne ile seçeceğimi bilmiyorum. Çalışma tif formatında geldi bana psd olarak kaydettim corel de açmak için ama corel kullanmayı bilmiyorum. bu ara söylediklerim photoshop için geçerli. Corel de yaparım diye düşünerek burada konu açtım.
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Beni ters köşeye yatırdın.
İlk mesajdan itibaren çalışmanın vektörel olduğunu var sayarsak diyerek devam ettim... Ama ses seda yok, tekeden süt sağdıracaksın bana anlaşılan.
Baştan söylesen tiff diye ona göre yorumlar, yol yordam gösteririz...
Çalışma tiff geliyor, psd kaydediyorsunuz ve corel de açmaya çalışıyorsunuz... Ne diyeyimki...
Bu durumda yapacak tek şey, photoshopta açmak ve seçim araçlarından uygun olanını kullanarak istediğini yapmak...
Benden bu kadar... :)
 
Yukarı Alt