Corel Draw'da Kaydetme Sorunu.

cgrkrlmz

Üye
Kayıt
7 Nisan 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Corel Draw ile ilgili yaşamış olduğum bu sorunu çözebilmemde yardım edebilecek biri çıkarsa çok müteşekkir kalacağım.

"Kısa bir süre önce deneme amaçlı kullanmak için Corel Draw X4'ü kurdum. Bir kaç çalışma yaptıktan sonra bu çalışmalarımı kaydetmek istedim. Fakat "Save" yada "Save As" butonlarını tıklayınca hiç bir şey olmadğının farkına vardım. Yani kaydedemiyorum yapmış olduğum çalışmalarımı. Altta vermiş olduğum örnek resimde de görebileceğiniz gibi koyu mavi olarak gösterilen kısımları tıkladığım zaman hiç bir değişiklik olmuyor. Karşıma ne kaydetme penceresi geliyor nede başka birşey."



Acaba bu sorunla neden karşılaştım?, Bu sorunu nasıl aşabilirim ? Yardım edebilece bir arkadaşımız çıkar umarım. İlgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.



Not: Konuyu açabileceğim daha uygun bir yer bulamadığım için buraya açtım. Eğer yeri burası değil ise kusuruma bakalmasın lütfen.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Daha önce Corel için tanık olduğum bir durum değil ama.. Herhangi bir program bu şekilde ancak lisans veya register problemi olduğu zaman bu şekilde davranır diye düşünüyorum.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın cgrkrlmz, sizin de yazmış olduğunuz gibi deneme amaçlı demo sürümünü kullandığınız ve demo sürümünün süresi dolduğu için bu tip sorunlarla karşılaşmanız mümkün, bütün sorun demo sürümünden kaynaklıdır. Sorunu ancak lisanslı programı tekrar yüklemekle giderebilirsiniz, saygılarımla...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Demo sürümlerde süresi dolunca Corel Draw süre doldu uyarısı verir ve kapanır. Hiç açılmaz. Bendeki deneme versiyonunda 15 günün sonunda açılan sayfada serial penceresi çıkıyordu ve girmeyince program tekrar kapanıyordu.
Tavsiyem Programı kaldırıp, program files klasöründen tüm Corel klasörlerini silip programı tekrar lisanslı olarak kurmanız.
 

cgrkrlmz

Üye
Kayıt
7 Nisan 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Sanırım haklısınız program'ı trial olarak gördüğü için bu tarz bi sorun yaşıyorum. Tekrar tüm programı kaldırıp tüm klasörleri sildikten sonra lisanslı olarak kurulumunu yapmayı deneyeceğim. Büyük ihtimalle düzelecektir. Tekrar yardımlarınız ve görüşleriniz için teşekkür ederim...
 
Kayıt
11 Ağustos 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Slm arkadaşlar ben corel x5 kullanıyorum çalışmalarımı baskı için kaydederken tiff olarak kaydediyorum şimdiye kadar 72 dpi olarak kaydederken sorun yoktu.ama baskıların daha kaliteli çıkması için 300 dpi olarak kaydetmek istediğimde sorun veriyo ve coreli otomatik olarak kapatma işlemine geçiyo yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşk.ediyorum
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Baskı için neden tiff kaydediyorsunuz? Direk corel olarak da verebilirsin baskıya.
 
Yukarı Alt