corel fırça yardım

2kral

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2012
Mesaj
44
Tepki
0
arkadaşlar corelde fırça yok ama bunun alternatifi var mı .Bir de hani photoshop un bazı fırçaları yumuşatmak için kullanılıyor ya corelde bu nasıl yapılıyor....:eek:
 

reborn

Üye
Kayıt
26 Eylül 2009
Mesaj
295
Tepki
6
Corel vektörel, photohop pixsel tabanlı olduğu için benzer olduğu sanılsada çok farklı olduğunu söylemek çok yanlış olmaz sanırım.
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
658
Tepki
28
ilk başta bende bu konuyu çok merak ediyordum ama sonra corelle photoshopun birbirinden çok farklı olduğunu öğrendiğimde araştırmayı bıraktım ;) bulursan söyle bana ;)
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@2kral

@2kral


Brush kelimesi Türkçe sözlük karşılığı "fırça"dır. En çok bu eklentiyi kullandığımız program ise Photoshop' tur.
PS 'de Brush tool kullanarak çalışmalarınıza çok kolay zenginlik katabilme imkanı sunuyor, sebebine gelince PS 'nin raster (pixel) tabanlı bir yapısına çözüm olması için geliştirilmiş bir kullanım kolaylığıdır.
daha da açmak gerekirse, kapalı, yağmurlu, şimşekli hava etkisi vereceğimiz bir arka plan uygulamasında çok fazla layer, PS kullanma bilgisi ve emekle bunu gerçekleştirmemiz mümkün iken, 2 brushla çok kısa sürede ve basitçe yapmamız mümkün, bir kaç cümle ile anlatmaya çalıştım PS 'deki durumu,
CorelDRAW 'da V.12 (yanılmıyorsam) basit PS brushları farklı dönüştürmelerle bir dönem kullanıldığını
gördük, ama bu yalın CorelDRAW olarak değil, Corel photo-paint çözümüyle.

şu anki versiyonlarda X3 - X4 - X5 - X6 'da vektör olarak çok basit brush eklentisi olarak artistic media uygulama eklentisinin üzerinde konuşabiliriz. yada sizin oluşturup kullanabileceğiniz fırçalar yapmanız mümkün ve basit bir uygulamadır.

Aradığınız cevapları bu mesajın içinde bulamadığınızda lütfen tekrar soruyu bir örnekle sergileyin ki,
net soruya net cevaplar verebilelim.
iyi forumlar...
 

reborn

Üye
Kayıt
26 Eylül 2009
Mesaj
295
Tepki
6
@Hüseyin ALPALTUN

Kendi yaptığın yada hazır vektörel nesneleri kaydedip sonra kullanmak. Effect menüsünden artistik media bölümüne kaydedip oradan photoshop brushlarına benzer effekler verebilirsiniz. Lakin tabanlar faklı olduğu için aynı etiyi alabileceğinizden kuşkuluyum.
 
Yukarı Alt