corel ile petek çizimi nasıl olur??

2kral

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2012
Mesaj
44
Tepki
0
arkadaşlar corel ile arı peteği yapmak istiyorum aynı zamanda kaplumbağa kabuğuda bunu nasıl yapabilirim yani çokgenleri nasıl eşit dizebilirim basit bir yolu var mı başlamadan bir danışmak istedim ....:rolleyes:
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,


@2kral



Hemen boynunuzu bükmeyin, tabii ki bunu, bu forumda bilen pekçok grafiker var. Fakat aynı zamanda herkesin işi gücü de var!.Dolaisiyle, öyle hemencecik yanıt alamayabilirsiniz. Üstelik, ikinci mesajınız için aradan birkaç saat geçmiş.

Matbaalarda hızlı iş isteyenler için ustanın hazır bir lafı vardır ya:

"Abi, boyacı küpü mü sandın bu işi, öyle daldır çıkar basılsın?"

Biraz acımasız bir benzetme oldu, ama öyle dedik bir kere.

Neyse, sorunuza gelecek olursak, bir nesneyi tekrarlayarak dizmek, Corel Draw'da iki şekilde olur.
Birincisi, nesnenizi bir pattern haline getirerek başka ve daha büyük bir nesnenin içine dolgu olarak yapabilirsiniz. Corel Draw, bu konuda neredeyse bir numaradır. Çünkü pattern'ler için değişik kalite formatında ve değişik diziliş şekilleriye size yardımcı olacaktır. Benzer yöntem, Adobe Illustrator'de de vardır, ama biraz laf sokuşturmak gibi olacak ama, A.İ.nin alması gereken epeyce bir yol vardır bu konuda..

İkincisi, nesnenizi duplicate, veya komut tekrarı gibi, ya da çoğaltmanın yeri gibi yöntemlerle çoğaltarak düzgün bir şekilde yatay ve dikey olarak dizebilirsiniz. Corel Draw, bir nesneyi artı (+) tuşuna basarak çoğaltıp, peşi sıra sürüklediğiniz miktarı algılar; daha sonra aynı desneyi duplicate (ctrl tuşuna basılı tutarak her D tuşuna bastığınızda) size istediğiniz kadar çoğaltır. Hatta bunu parametre girerek de yapabilirsiniz. Bunun için menünün altındaki çoğaltmanın yeri (şu an ingilizcesini hatırlayamadım, C.D. de makinemde yüklü değil) komutlarını kullanabilirsiniz.

Başarılar.
Tuncer ÖZKAN
 

f'y

Üye
Kayıt
3 Eylül 2012
Mesaj
1
Tepki
0
corel x3 yeni öğrenenler için dersler varsa gönderirmisiniz arkadaşlar ?
 
Yukarı Alt