Corel kullanmaya mecburmuyum?

logmaster

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2008
Mesaj
8
Tepki
0
AAA Logo 2008 programı ile yeni bir Logo ve antetli kağıt yaptım
Logoları hem bmp formatında hemde word çıktısı alarak matbaaya gönderdim. Mavinin değişik tonlarından oluşan tek rek olan bu antetli kağıdı renklere en yakın bir şekilde aldığım baskıyıda matbacıya verdim.

Bizim matbaacı filim çıkartmak için grafikere gitmiş. Grafiker demişki: "Bu logolar hangi programda yapılmış? Biz bundan baskı yapamayız. Ben bu logoları CorelDraw da tekrar çalışıp aynısını yapacağım. Bu benim 1 saatimi alı. 50 YTL isterim. Yada müşteri kendisi Corelde çalışacak" demiş

Şimdi soru şu:
1- AAA Logo 2008'de yapılan Logolar ekranda görünen renk tonu ile baskı alınamaz mı?
2- Her logo Corelde mi yapılmalıdır?
3- Renkli kartuş alıp bunları kendim mi print etsem?

Haa bide şu var! Ben Logoyu antetli kağıt haline getirmek için Word 2003 de çalıştım. Kağıdın orta yerinde silik geçiş bir fligranda var. Ama bu dosyayı alt versiyon bir Office de açınca hem renkler bozuluyor hemde filigran kayıyor!
 
Kayıt
21 Haziran 2008
Mesaj
149
Tepki
4
AAA Logo programı web sitelerinde kullanılacak logolar hazırlamaya yarayan bir programdır ve o programda logolar RGB renk kipinde oluşturulur. Tek renk siyah logo hazırlasanız dahi, baskıda CMYK renk kipi kullanıldığından dolayı sizin tek renk olarak tasarladığınız logoyu baskıda CMYK kipi kullanılacağı için 4 renge çevrilecektir. Logonuz resim formatında olacağı için resmin çözünürlüğüne göre bazı kayıpların olması doğaldır. Basılı evrakta kullanılacak logolar için vektörel formatta olması daha uygundur. 4 renk olması size daha yüklü bir maliyet getirecektir. Sorularınıza gelince;
1- Sizin matbaaya verdiğiniz resim formatında tek renk baskı yaptırabilirsiniz. Tabi bu baskının vektörel çalışılmış hali kadar kaliteli olmayacaktır. Ayrıca ICC renk standartları uygulanmadığı için baskıda renk farklılıkları olacağınıda unutmayın.
2- Her logo corelde yapılır gibi bir kaide yok, Diğer vektörel programlar ile de hazırlayabilirsiniz. Lakin öncelikle vektör formatının ne olduğunu bilmelisiniz.
3- Bu size kalmış. Bu yöntemle baskı kadar iyi sonuç alamazsınız.
 

logmaster

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2008
Mesaj
8
Tepki
0
Anladım...
Demek grafiker ardaş pek te haksız sayılmazmış!
Lakin yinede aklıma yatmayan bir husus var
Ben bunlara logoyu resim formatında vermeyip sadece A4 kağıda baskı halide verse idim...
Grafiker aynı logoyu vektörel bir programda çalışıp yeniden mi oluşturacak tı?
oksa eldeki basılı numuneden flim kalıbını çıkarıp seri matbaa baskısına geçebilir miydi?
 
Yukarı Alt