Corelde gerçek ölçü ile çalışmak üzerine yardım

detya

Üye
Kayıt
31 Mayıs 2013
Mesaj
4
Tepki
0
bazen elime çok değişik kalıplarda iş geliyor şimdi a4 üzerine çalışıp üstüne kaça kaç cm olacağını mı yazmalıyım matbaacılar ona göre ayarlar mı yoksa sayfa açarken ona göre ölçüp kaça kaça cm olduğunun bilgilerini mi girmeliyim? İnternetten araştırmaya çalıştım fakat tam istediğim sonuçları bulamadım. Akıl verirseniz sevinirim.
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Bu tamamen tercih meselesi. İster A4/A3/A5 sayfa açar içinde çalışmanızın ebatını ölçülendirerek çalışırsınız isterseniz yeni sayfa açarken sayfa boyutunu çalışmanıza göre ayarlarsınız ben rahat çalışmak için büyük sayfa açıp içinde çalışmayı tercih ediyorum.
 

zafografi

Üye
Kayıt
29 Mart 2013
Mesaj
12
Tepki
5
Herhangi bir işi corelde hazırlamaya başlarken ilk önce dikkat edeceğin şey işin ölçüsü olmalıdır. Öncelikle açtığın yeni sayfada eğer işi matbaaya vereceksen kağıt ölçüsünü kare çizmek suretiyle veya sayfayı ölçülendirerek belirlemelisin. Sana işi veren müşteri veya işverenin bunu bildirmiyorsa bunu sorup öğrenmeni tavsiye ederim. Örneğin 50x70 cm boyutundaki bir afişi 14x20 olarak hazırlayarak baskı aşamasında büyüttüğünde, resimlerde pixelleşme, uyguladığın efektlerde ise bozulma ve kaymalar olması muhtemeldir. Bu yüzden bu işte ölçü en önemli faktördür.
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
658
Tepki
28
ben genelde hep a4 te çalışıyorum. zaten sayfa üzerinde çizimin boyutlarını kendim ayarlıyorum.bana ölçüyü ve nasıl bir tasarım olmasını söylerler bende çizerim. bence size kalmış hangisinde çalışacağınız ister a4 ister a5
 
Yukarı Alt