Corel'den Photoshopa aktarma

Kayıt
26 Mayıs 2012
Mesaj
131
Tepki
8
Merhaba arkadaşlar, corelde yaptığım bir çalışmayı içinde vektörelde var hazır arka planda var bunu photoshopa nasıl aktarabılırım tabiki ps' ye atınca coreldeki gibi düzenlenebilir halde olacak öyle birşey olabiliyor mu ?

aynı şekilde psden yaptığım çalışmayıda corele düzenlenebilir şekilde nasıl atabilirim ? yada varmı öyle birşey ?

saygılar
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
Corel Draw da çalışmanızı yaparken object manager penceresini açıp sonradan müdahale etmek istediğiniz her objeyi yeni layer oluşturup ( object manager penceresinde sol altta yada sağ üste option sekmesine klik, new layer) bu objeleri ayrı ayrı layer lara taşıyıp sonrada export edeceksiniz. Export panceresi açıldığında PSD formatını seçip, maintain layer seçeneğinide işaretlerseniz Photoshopta layerli olarak çalışmanızı açabilirsiniz.

Ama vektörel objeler artık bitmap olarak karşınıza çıkacak. Buna yapabileceğiniz birşey yok.
 
Kayıt
26 Mayıs 2012
Mesaj
131
Tepki
8
çok teşekkür ediyorum, ai' den ps ye atıyorum sorunsuz şekilde çalışıyor duzenleyebiliyorum fakat ps'den ai' ye atınca file export - path to illis. boş ekran cıkıyor duzeltılebılır sorunmu acaba bu saygılar.
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Arkadaş güzel cevaplamış sorunuzu.Öncelikle meselenizin temel çözümü vektör formatı ve bitmap formatı arasındaki farkı net olarak araştırmanızdan geçiyor.
Sorunuzun cevabına gelince, anladığım kadarıyla program size taşıdığınız çalışmanın "path"lerini soruyor, yani vektörü oluşturan yolları/çizgileri...Ama sizin çalışmanızda bunlar olmadığından ancak bitmap resim olarak import edebilirsiniz.
Yanlış anlamadıysam sorun bu.Ama hatırladığım kadarıyla, direkt sürükleyip bıraksanız bile çalışmayı bitmap olarak görebilmeniz lazım.Demek ki yanlış hatırlıyorum.
 
Yukarı Alt