CorelDraw Laptop Sorunu

akasha

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
12
Tepki
0
Selam arkadaşlar

Dell marka bir laptop aldım fakat en çok kullandığım CorelDraw programı sorunlu çalışıyor.

Herhangi bir nesne çizip üzerinde çalıştığımda nesne kayboluyor ve sayfada hiçbirşey gözükmüyor. Nesne seçilebiliyor fakat gözükmüyor. Hatta yeni bir nesne çizmeye çalıştığımda o da gözükmüyor ama çiziliyor. Bu haldeyken kaydedip tekrar açtığımda göremeden yaptığım tüm değişiklikler hiçbir sorun yokmuş gibi gözüküyor. Sebebini bir türlü bulamadım.

1 - Laptopa crt monitör bağladım sorun yine aynı
2 - İşletim sistemi win 7 64 bit, corel x3 32 bit kullanıyorum. Coreli win 7 64 bit olan başka bir marka laptopa kurdum hiçbir sorun yaşamadım.
3 - Dell servisini aradım RAM ve Ekran kartı testi yaptırdılar. Donanımlarda da bir sorun çıkmadı.

Kullandığım masaüstü pc de win 7 64 bit. Onda da herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Başına böyle bir sorun gelen veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Kayıt
3 Haziran 2010
Mesaj
13
Tepki
1
çizdiğiniz nesneye ait dolgu (fill) veya outline tanımı yapılmış mı acaba?
Belki de özelliği (yani dolgu ve kenar çizgisi) olmayan bir nesne çiziyorsunuzdur. Çizdiklerinize bir de View>wireframe 'den bakın bakalım. Eğer orada nesnenizi görüyorsanız, sorun yok demektir.
 

akasha

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
12
Tepki
0
cevabınız için teşekküredrim fakat sorun dediğiniz gibi değil.
Yani outline ve dolgu verilmiş hatta rengi belirlenmiş bir çizim komple yok oluyo. yok olduğu zaman artık yaptığınız sonraki çizimleri göremiyorsunuz. hayalet nesneler diyeyim :)
 
Kayıt
15 Ekim 2010
Mesaj
2
Tepki
0
merhaba

ben de aynı dertten muzdarip olarak çözüme henüz ulaşamadım

sorel x4 kullanıyorum, casper marka laptop var aynı şeyler bende de oluyor. ben aynen kaydedip tekrar açarak sorunla başaçıkmaya çalışıyorum. ama sanırım format atılması durumunda bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum.. kolaylıklar dilerim
 

akasha

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
12
Tepki
0
@tuanamatbaa

Ben kaydedip açmıyorum. Nesne kaybolduğunda kaydırma çubuğuna (aşağı veya yukarı) bir kere tıklayınca nesne görünür hale geliyor. Sayfayı yenilediğim halde nesne gözükmüyordu fakat bu yöntemle gözüküyor. Bende yeni farkettim umarım sende de işe yarar.

Asıl sorunun çözümünü maalesef bulamadım. Tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum saygılar
 
Yukarı Alt