Kürşad Çakır
Üye
- Kayıt
- 16 Eylül 2008
- Mesaj
- 168
- Tepki
- 26

Bildiğiniz gibi CorelDRAW X5 ile gelen yeni bir özellik ile yeni bir dosya açarken karşımıza bir diyalog penceresi geliyor ve bu pencereden oluşturacağımız yeni dosyanın bir çok özelliğini düzenleyebiliyoruz. Detaylı bilgi için buraya bir göz atmanızı tavsiye ederim.
İşte bu yeni Create New Document penceresinde artık belgemizin kaç sayfadan oluşacağını da belirleyebiliyoruz. Örneğin 16 sayfalık bir katalog yapacaksınız. Eskiden yeni bir sayfa açıp daha sonra sayfaları elle eklemek zorunda kalıyorduk. Bu özellik ile sadece Number Of Pages bölümüne 16 yazarak 16 sayfalık yeni bir döküman oluşturabiliyoruz. Tüm ayarları yaptıktan sonra bunu Preset altına kaydedip (örneğin A4-16 sayfa katalog) daha sonra da kullanabiliyoruz.
Aslında sayfa düzenleme için ihtiyaç olan bir kaç şey de eklenebilirmiş. Örneğin Bleed (taşırma), margins (guidelines ile)... Bir sonraki sürümde bunları da beklediğimizi Corel'e iletmiş olalım.
Kaynak: http://corelturk.blogspot.com/2012/05/coreldraw-x6-gizli-yenilikler-6-aclsta.html