CorelDraw'da layerlı psd dosyası oluşturmak (Resimli Anlatım)

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Photoshopta ayrı ayrı layer olmasını istediğimiz objeleri bir araya getirip her bir objeyi kendi içinde gruplayın.





Tools menüsünden Object Manager paletini açıyoruz. Dokümandaki komple çalışmamız Layer 1 da bulunmaktadır. Çalışmamızın kaç layerdan oluşmasını istiyorsak o kadar yeni layer açıyoruz. Açtığımız layerları objelere göre isimlendirirsek photoshoptada aynı isimlerle layerlar çıkacaktır. Layerları en üstteki objeden en alttaki objeye göre sıralıyoruz.



Bütün objelerimiz Layer 1 kanalında mevcuttu. Ayrı layer olmasını istediğimiz her objeyi tutup sürükleyerek kendi layerına taşıyoruz. Bu taşıma işleminden sonra Layer 1'de obje kalmaması gerekiyor. Tüm objeleri seçip File menüsünden Export seçeneğini seçiyoruz.




Export penceresinde kayıt tipini (Save as type) PSD Adobe Photoshop olarak seçip Selected only kutucuğunu işaretleyip Export butonunu tıklıyoruz.



Convert to Bitmap penceresinde Options bölümünde, Maintain Layers ve Transparent background kutucuklarını işaretleyip OK butonuna tıklıyoruz. İşlem tamam kaydettiğimiz dosyamızı Photoshop'ta layerlı olarak açabiliriz. Kolay gelsin.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@ahmed guclu

@Fatih Coşkun

@Buse Türüdü

Ben teşekkür ederim arkadaşlar faydalı olabildiysem ne mutlu!..
 

Derin Ekin

Üye
Kayıt
29 Aralık 2013
Mesaj
1
Tepki
0
Arkadaşlar bir şey soracağım bu programı yeni öğrenmeye başladığım için pek bir bilgim yok layerlerin hepsini nasıl seçiyoruz acaba?
 

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.986
Tepki
1.625
@Derin Ekin
Diğer programlardan farklı bir şeye gerek yok. Ctrl+A veya Edit/Select All tüm nesneleri seçmenizi sağlar...
İstediğiniz layerleri seçmek için layer penceresinden seçme zorunluluğunuz yok, shift ile ekrandan çoklu seçip yaptığınızda layer penceresinde de aynı layerler seçili hale gelecektir ...
 
Yukarı Alt