Crysis Warhead

Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
öncellikle Crytek firmasına teşekkür etmek gerekli
artık türkçe oyun oynayabiliyoruz.
eğer bu oyun türkiyede çok tutması durumunda ea nın diğer oyunlarında da Türkçe Menü bulmamız kaçınılmaz olacaktır.

oyun gerçekten güzel ama ben crysis 1i daha çok beğenmiştim 3ü bekliyoruz:)
oyunun en büyük özelliği tamamen türkçe olması menü, altyazılar, konuşmalar
yanlız sesli oynarsanız biraz küfür içeriyor haberiniz olsun...
oyun türkiyede 40 ytl dan satışa çıktı
bana göre oyun çizimler haraketler grafikler ve konu açısından 10 üzerinden 8 alır. normal savaş oyunlarından çok daha farklı oyun içerisinde en önemli silahınız nano giysiniz onu herzaman kullanın gerçekten tat alacaksınız.
oyunun en büyük amacı Maxsimum zevk


Hikaye
Yıl 2020… Güney Çin denizinde ki Spratly Adalarına bir meteor düşer. Kahramanımız Jake Dunn’ın da aralarında bulunduğu bir grup ABD askeri adaya inceleme yapmak için gönderilir. Ancak haberi sadece Amerika almamıştır, Kuzey Kore’de haberdardır. Haliyle adaya varıldığında Kuzey Kore ile ABD arasında savaş başlar, meteorun derdine düşmek yerine birbirlerine düşerler. Senaryonun ilk bölümü bu şekilde. İkinci bölümde ise meteorumuz açılır, gökyüzüne ışıklar saçmaya başlar ve adaya soğuk hava hakim olur. Tüm ada buz örtüsüyle kaplanır adeta. Gizemli yaratıkların adaya gelmesi için uygun zemin yaratılmıştır artık. Ve savaş insan ile uzaylı arasında geçmeye başlar. Kuzey Kore ve ABD ittifak olup birlikte savaşma kararı alırlar. Çünkü uçakları donmuş ve adadan kurtulmaları tamamen birlik olmaya bağlanmıştır. Senaryonun üçüncü bölümü ise bir kahramanlık hikayesi anlatacak. Jake Dunn’ın zero-G adı verilen yaratık gemisine binme hikayesini.





not : grafik ayarlarını bilgisayarınıza göre otomatik yapıyor
seçeneklere girip yapılandır demeniz yeterli
 

Meman Çiçek

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.588
Tepki
39
İki Oyunuda Bitirdim :D Oyunun Türkçe Olması Ayrı Bir Zevk Veriyor Savaş Oyunları Sevenlere Tavsiye Ederim... Teşekkürler Paylaşım İçin...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Fatih Bey Ünvanınızdan anladığım kadar crysiscisiniz.

Ben oyunu yeni kurdum ekran kartım Ati HD3650, çift çekirdek 3 ghz işlemci, 2gb ram HDD 260 ama yine de oyun bazen donuyor deliriyorum resmen.Neden dersiniz?


Bir de oyunun başlarında ormandan bir köprüye vardım aşağısı çok derin bir uçurum ve altımda akarsu,önümde bir köprü ama köprü parçalanmış burda oyun tıkandı birtürlü bulamadım karşıya nasıl geçerim. 3 haftadır da öyle duruyo,bunu size nezamandır sorucam hep unutuyorum.Nasıl geçiyoz karşı tarafa :S

Sorularımı yanıtlarsanız sevinicem Teşekkürler...
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
Hakan bey Dediğiniz yeri tam hatırlayamadım çünkü baya oldu oynayalı
siz tam çözümü yüklüyorum buraya burdan takıldığınız yerlere bakabilirsiniz

Bilgisayarınızın niye taklıdığını anlamadım bu oyunu rahatlıkla kaldırabilir
seçenklere girip yapılandır derseniz bilgisayarınıza göre otomatik olarak ayarları kendisi yapıyor

Bir efsane oyunun devamı… CRYSIS WARHEAD
Oyunu incelemeye girmeden direk tam çözüme geçeceğim fakat birkaç belirtmek istediğim şeye de değinmeden geçemeyeceğim. Müthiş patlama efektleri, silahların daha geç ısınması ve nano elbisemizin daha güçlü olması…
1. Call Me Ishmael
KPA ‘lerin bulunduğu bölgenin üstünden geçerken bulunduğunuz uçak (VTOL) düşer. Topçu ateşinden kaçmaya çalışın. Haritada Escape yazan yere doğru gidin. Trailer’dan sonra haritada Airstrike yazan yere gidin. KPA ‘lerin bulunduğu küçük bir kamp var orayı temizleyin.
Yan görevi yapmak isteyenler; o kamptaki konteynırlardan bir tanesinde ilk oyundan da alıştığımız gibi, bilgi elde ettiğimiz laptop var onu bulun ve “f” tuşuna basarak verileri download edin. Araçlardan bir tanesine binin ve haritada Resort yazan yere doğru gidin.
Yan görevi yapmak isteyenler; haritada Propaganda yazan yere gitsinler, etraftaki KPA ‘leri temizledikten sonra Koreliler’in propaganda yaptığı aracı yok etsinler. (C4 ya da mayın kullanabilirsiniz.)
Haritada ki Resort yazan yere gitmeye devam edin ve haritada 3 tane daha kamp çıkıyor. KPA ‘leri ve tankı (APC) yok edin…

2. Share Leave
İstihbarat toplayan jet (Ben, F-22 Raptor ‘a benzettim), KPA ‘ler tarafından vurulur ve uçağın çektiği fotoğraflarda uçakla beraber yere çakılır. Göreviniz; fotoğrafları ele geçirmektir. Haritada Camera yazan yere KPA ‘lerle çarpışa çarpışa gidin. Sonra kamerayı alın ve haritada O’Neil yazan yere gidin.
Aracınızla pilotu takip edin ve yol boyunca çarpışın. (En eğlenceli bölümlerden biri) VTOL ‘in düştüğü yere gidip orayı KPA kalmayana dek savunun.
Sonra haritada Harbor yazan yere seçeceğiniz bir araçla gidin aynı zamanda yola barikat kuran KPA ‘leri ve helikopteri yok edin. Üsse vardığınızda araçtan inip haritadaki sarı noktaya gidin ve oyundaki yeni silahlardan biri olan bomba atarı (grenade launcher) alın. Haritada yeşil noktayla gösterilen yere gidin.
3. Adapt or Perish
Üst üste dizilmiş kasaların ilerisinde 10 tane anti-naso elbise bombasını alın.
Dikkat edin! 3-4 tane nano elbiseli KPA karşınıza çıkacak onları öldürün. (benden tavsiye; anti nano-elbise bombalarını kullanın!) Sonra hovercraft ‘a binin. (eğlence şimdi başlıyor :D) Takip ettiğimiz arkadaşımız Lee ‘yi kaybediyoruz. (ileride Lee ‘yi bir güzel halledeceğiz, şimdilik sakin olalım) Hovercraft ‘tan inin ve kayalıklara tırmanın. Eagle Team ‘le buluşun.
Eagle Team ‘i bulduktan sonra tüm mühimmatı toplayıp uzaylı avına çıkın. Çarpışa çarpışa Tunnel ‘e gidin. Bir yandan da KPA ‘lerle savaşın.
Tunnel ‘e vardıktan 15 sn sonra dağda göreceğiniz şeye verdiğiniz tepki eminim benimki gibidir. Dağdan inen uzaylı örümceğin ateş toplarına dikkat edin.
Uzaylıları da yok ettikten sonra sıra tünele girmeye geliyor.
4. Frozen Paradise
Kapının solundaki sniper tüfeğini (adını hatırlayamıyorum) aldıktan sonra geminin üstündeki 2-3 tane sniper KPA var onları temizleyin. İlerleyip yolunuza devam edin, ileride bir tane uzaylı çıkacak onu vurun ve KPA ‘leri temizleyerek tepeden aşağıya inin. Dikkat edin! arkanızda bir tane KPA var onu direk indirin.
Buzların üstünden atlayarak uçak gemisine girin. Uçak gemisine girdiğimiz yerde 3-4 tane nano elbiseli KPA var onları da anti-nano elbise bombası atarak etkisiz hale getirin. (Burda dikkat! KPA ‘lerde de aynı bombadan var attıkları an tabanları yağlayıp kaçın.)
Gece görüşünü (Nightvision) açın. Aşağı inin. Aşağıda 5-6 tane nano KPA (yeni adları:D) var. Hepsini aynı taktikle öldürün. Orada ICY yazan bir meşrubat makinesi var, ordan yukarı zıplayın. Tüm mühimmatı toplayın ve gemiden aşağıya inin. Uzaylı ve KPA dostlarımız bizi karşılayacaklar. Biraz zorlandıktan sonra burayı atlatıp Lee ‘nin bulunduğu noktaya gidin. Bu sefer gene Lee ‘yi kaçırıyoruz. (Ya Sabır! :D)
Şimdiyse sıra Mine adlı bölgeye gitmeye geldi. Tünelden çıkar çıkmaz karşımıza yine uzaylı örümcek çıkıyor. (Aaa! Bu sefer araçtaki KPA ‘leri öldürüp, geri gitti) Dikkat! Kayalıkların arasında bir tane nano KPA var. Bir tane de ileride harabe evin yanında var. Bu iki nano KPA ‘da hallettikten sonra karşımıza uzaylı dostlarımız çıkıyor, onları da halledin.
Mine bölgesi karşımızda fakat 2 tane büyük uçan uzaylı var, ikisini de indirin ve yola devam edin. Dışarıda 2 ve içeride de 2 tane olmak üzere 4 uzaylı var onları yok edin! Yeşil noktaya doğru gidin, sizi Eagle Team karşılayacak.
Şimdiyse biz savunmaya, uzaylılar taaruza geçiyor. Sıkı bir savunmadan sonra takım arkadaşlarımızdan biri arkamızdaki tüneli patlatıyor ve tabanları yağlayıp kaçıyoruz.
5. Below The Thunder
Bu bölümde yine navigasyon cihazımız çalışmıyor. Mağaradan çıkmaya çalışın. Gece görüşünü (Nightvision) açın. Dümdüz devam edin, önünüzdeki varilleri alıp geriye atarak kendinize bir yol açın. Küçük bir şelale var ordan sağa dönün ve düz devam edin. Karşınıza büyük bir şelale çıkıyor ve birden kendinizi suyun içinde buluyorsunuz. Sağ taraftaki yoldan devam edin.
Silah sesleri geliyor, demek ki doğru yoldasınız. Üstten atlıyorsunuz. Aşağınızda 3 tane KPA var üçünüde bir güzel öldürün. Hemen arkanızı dönün ve yola devam edin. KPA yuvası mübarek, vuruşa vuruşa devam edin. Sağa sapın ve düz devam edin. Sol tarafta yolu tahtalarla kapatmışlar (bu bizi engelleyebilir mi? Tabi ki de hayır gülerek devam edin.) “t” tuşuna basarak tahtaları kırın, yola devam edin ve sola sapın. Önünüzde bir tane KPA ve arkanızda 2 tane mini uzaylı olacak (yeni bir tabir daha
) , onları temizleyin.
Taşların üstünden atlayın KPA ‘ler çıkacak hepsini temizleyin ve yola devam edin. Sola dönüp, aşağıya atlayıp yola devam edin. Ayağımıza hazır cipte geldi.
C4 yazan kapıdan geçin, asansöre binip, yukarı çıkın. (Bitti mi? Daha yeni başladı) Baya bir çatıştıktan sonra diğer taraftaki yönetim kısmına gidin ve trailer çıkacak karşınıza… Geçmiş olsun…
6. From Hell’s Heart
Sonunda trendeyiz. Trende ilerlemeye devam edin ve KPA ‘leri temizleyin. (En süper bölümlerden biri)
Kuleye çıkın ve tekrar treni yakalamaya çalışın, trendeki silahları kullanarak savaşın.
Sonra ormandan geçerken uzaylılar size saldıracak hepsini temizleyin. (İpucu: 2 tane büyük uçan uzaylı var, onları ne kadar çabuk öldürürseniz, bu bölüm o kadar çabuk biter.)
7. All The Fury
Mükemmel bir trailer ‘dan sonra haritada gösterilen Airfield gidin. KPA ‘leri öldürün.
Yan Görev; Haritada bir de Munitions adlı yerler çıkacak oralardan da mühimmat ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Container adlı yere gidin. KPA ‘leri ve sinir bozucu tankı yok edin. Hemen uzaylı cesedinin bulunduğu konteynırın sağında KPA Helikopteri gelecek, askerleri indirmeden, helikopteri roket atarla vurun.
VTOL ile bağlantı kurmak için haritadaki Tower adlı bölgeye gidin. Tanklar biraz can sıkabilir. Fakat yok etmesi gayet kolay. (2 roket atarlık canları var). Kuleye çıkın ve en üst kattaki aleti çalıştırın. Hemen ardından araya trailer girecek. Gene uzaylı istilasına uğrayacaksınız.
Kuleden aşağı inin ve Exocuest ‘ti galiba ordaki dev uzaylı örümceği öldürün. (İpucu: Hemen yanına yaklaşıp otomatik silahlardan biriyle yaratığın üstüne mermi yağdırın. Örnek: AY-69, favori silahım) Uzaylı örümcekte en can sıkıcı noktalardan biri güdümlü füzelere sahip olması attığı nuke tarzı 4 tane füzeyi üstünüze kitliyor ve nereye giderseniz gidin o füzeler sizi takip ediyor. En iyi yöntem o füzeler size yaklaştığında iyi bir yere pusun.
Örümceği öldürdükten sonra Container ‘ınızı paketlemeye gidebilirsiniz. Konteynıra yaklaştığınız zaman araya baya küfürlü bir trailer daha girecek.:D Ama oyundaki en mükemmel trailer ‘lardan biri. Crysis ‘teki gibi görkemli bir son yok fakat bu da güzel…


Alıntı : Yasin Köker
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Çok teşekkür ederim Fatih Bey bilgiler için.Fakat ben yorgunlukla konuyu tam okuyamamışım gece,bende kurulu olan ilk crsy idi bu da var fakat önce onu bitirip sonra buna geçeyim dedim.

Bu bilgileri alıyorum izninizle.

Teşekkürler...
 
Kayıt
11 Mart 2009
Mesaj
3
Tepki
0
YA oyuna Gırmeden önce Tarıhsel bılmm ne hatası verıo ne bu yardım LüTfennnnnn......VE İntrnetim yok nasıl Halledebılırım:eek:
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
@Rıdvan durmus

uyarı pencersini buraya ekleyin rıdvan bey belki yardımcı olabilirm
 
Yukarı Alt