Cs5 yazı fontlarımı nasıl kaydeticem lütfen yardım

Kayıt
26 Şubat 2012
Mesaj
19
Tepki
0
Arkadaşlar ben fotoya yazı ekliyorum mesela 100 tane foto var aynı yazıyı eklicem tekrar tekrar mı yazıcam bunun bi kolay yönü yokmu kopyala yapiştir gibi bulamadım ya
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Yazıyı text aracı ile seçip copy-paste yapabilirsiniz yada yazının bulunduğu layerda iken yazıyı tutarak diğer çalışmanızın bulunduğu çalışma alanına sürükleyip bırakabilirsiniz..
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Bir Photoshop ekşını/eylemi oluşturman en kolayı. Bunun için:

1. Fotoğraflardan birini aç. Actions panelini aç ve yeni bir tane oluştur (Menüden Windows=>Actions). Yeni ekşına bir isim ver. Örn. "Telif Hakkı".
2. Ekşını oluşturduktan sonra, kırmızı record/kaydet ikonuna basarak eylemi kaydetmeye başlat.

3. Bundan böyle yaptıkların adeta kamerayla kaydedilmeye başlandığı için yazmak istediğin metni yaz, yerleştir, büyüklüğünü, rengini, şusunu-busunu, vesairesini ayarla. Örneğin sağ-alt köşeye "Telif Hakkı: İbrahim Keleş"

4. Kaydı durdur. Bunu için kare ikonuna bas.

5. Şimdi Adobe Bridge ile tüm fotoğraflarının bulunduğu klasöre gel. O 100 adet fotoğrafını "Ctrl + A" seç. Menüden Tools=>Photoshop=>Batch'i seç. Çıkan pencerede, üst bölümde, "Action" için yeni oluşturduğun Action'ı seç (eğer zaten seçili değilse). Yukarda "Telif Hakkı" adını vermiştik.

6. Gerekiyorsa, "Supress File Open Opitons Dialog" ve "Supress Color Profile Warnings"i seç. Böylece her resim açtığında, şunu-mu-istersin- bunu-mu? diye sormaz artık. Şimdi Ok'e bastın mı, işlem tamamdır!
 
Yukarı Alt