Dali sergisi 19 Eylül’de SSM’de açılıyor

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) , İspanyol ressam Salvador Dali’nin yağlı boya tabloları, çizimleri ve grafiklerinden oluşan yaklaşık 270 eserin yanı sıra el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli belgelere ev sahipliği yapacak.

Tarih:19 Eylül 2008-19 Ocak 2009
Yer:Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi
Şehir:İstanbul Anadolu

SSM ile Akbank arasında Gala-Salvador Dali Vakfı işbirliğiyle 19 Eylül 2008-19 Ocak 2009 tarihleri arasında düzenlenecek “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dali” adlı serginin sponsorluk anlaşması törenle imzalandı.

SSM Müdürü Nazan Ölçer, imza töreninde yaptığı konuşmada, müzelerinin büyük sergilere ev sahipliği yapmaya devam ettiğini söyledi. Ölçer, serginin sponsorluğunu üstlenen Akbank’ın 60. kuruluş yılını yenilikçi yüzünü göstererek kendileriyle birlikte kutladığını dile getirdi.

Picasso ve Rodin’in ardından Dali’yi ağırlayacakları sergiyi müzeleri için önemli dönüm noktalarından biri olarak gördüklerini ifade eden Ölçer, müzenin sahip olduğu altyapının bu büyüklükte bir sergiyi ağırlamaya imkan verdiğini kaydetti.

Ölçer, sergi kapsamında düzenlenmesi planlanan çeşitli etkinliklerle Dali’yi Türk halkına tüm yönleriyle tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, bu kapsamda sergi sırasında Dali ile ilgili olarak Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde “Çağdaş Sanat ve Salvador Dali” ile “Gerçeküstücülük ve Salvador Dali” konulu 2 ayrı ders programının düzenleneceğini bildirdi.
 
Yukarı Alt