Dame Nature/Tabiat Ana Manipülasyon

İnan Kılıç

Dijital Artist
Altın Üye
Kayıt
13 Ocak 2009
Mesaj
150
Tepki
7
İç mekan afiş olarak tasarlandı (100X65 cm)
PS CS3 / 12 Saat





İginiz için teşekkür ederim...​
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Tebrik ederim İnan bey emeğinize sağlık, ne söylenebilir, bir İnan Kılıç çalışması daha, yalnız sadece gözümü tırmalayan bahane kusur demezseniz kadının sol eli dünya üzerinde biraz emanet gibi mi kalmış hafif bir gölgeleme olabilir miydi acaba ne dersiniz?
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
@VaraKA
Ortada ahlaki değerlerden dem vuracak bir olay yok bence Bir düşünceyi yansıtan bir kompozisyon oluşturulmuş bunun için nü bir görsel kullanılmış ortaya yine mükemmel bir inan kılıç çalışması çıkmış hepsi bu elerinize sağlık İnan bey
 

VaraKA

Üye
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
133
Tepki
2
İşte bunu demek istiyorum. Gayet normal geliyor bu tarz müstehcenlikler. Hiç yadırgamamanız bundan rahatsız olmadığınızı gösteriyor. Bu da bir üstte yazmış olduğum yorumu doğruluyor..
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Şuan için bu platformda yadırgamıyorum bu çalışmayı bana çok normal geliyor doğru...

Ama Bilboardlarda bikini reklamlarındaki modelleri sabaha kadar sprey boyalarla kapatan zihniyetin gözü önüne bu çalışmaları afiş bilboard diye sunarsanız o zaman yadırgarım.

ilk yorumumda dediğim gibi bir fikri anlatmak için yapılmış bir çalışma muhtemelen de küresel ısınmaya işaret ediyor. eğer amaç buysa çok yerinde malzemeler kullanılmış.

Ahlaki değerlerimizi savunmak için bu kadar ince arama yapmaya gerek yok gerek Ahlaki çöküntümüzün Detaylı fotoğrafı sokaklarda buralarda aramayın.
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
arkadaşlar göreceli konularda fikir beyan edip konuyu alakasız yerlere çekmenin manası yok
herkesin sanat ve tasarım anlayışı farklı olduğu gibi ahlaki değerleri de farklıdır
kaldı ki; forum yönetimi ahlak dışı olduğuna kanaat getirmiş olsa konu şuan önünüzde olmazdı
 

skandal

Üye
Kayıt
10 Şubat 2010
Mesaj
116
Tepki
1
emeginize sağlık, dekupede biraz sorunlar var ama, genel anlamda çalışma hoş olmuş...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@VaraKA
Grafik Tasarım mesleği bir sanattır. Bu mesleği hakkını vererek icra eden kişi ise sanatçıdır. Ve sanatçı aykırıdır. Toplumun "tabu" olarak gördüğü şeyleri el becerisi ile birleştirerek, topluma verilecek mesajları çarpıcı yöntemlerle yansıtır. Bu süreç içerisinde elbette ki tepkiler alır. Destek görür. Tepki veren kesim malesef bu tür çalışmalara sanatsal yönünün dışında, sadece tek bir pencereden bakan kişilerdir. Ve bu tarz tepkiler sanatçıyı etkilemez. daha doğrusu olumsuz yönde etkilemez. Aksine doğru yolda olduğunu gösterir. Verilen mesaj verilmiştir alabilen almıştır. Bu tür tepkiyi veren bir kişi bu sanat tarzının dışından birisi ise gayet doğal bir tepki olarak karşılanır. Fakat bu çalışmayı "ahlaksız" olarak nitelendiren bir kişi grafik tasarım sanatı ile ilgilenen bir kişi ise bu durum daha da vahimdir. Konulabilecek tek teşhis "yanlış meslek seçimi"dir. Sanat dalları, ahlaksızlığın aranacağı en son platformdur. Toplum değerlerimizin nasıl ayaklar altına alındığını tam anlamıyla görmek için gün içinde TRT 3 seyretmek yeter de artar bile...
Çıplaklığı ahlaksızlık olarak nitelersek, Turhan Selçuk'lar, Oğuz Aral'lar, dünyaca ünlü tek Türk nü fotoğrafçımız Niko Guido, bunların hepsi ahlaksızdır. Keza diğer ünlü nü sanatçılarımız. Pornografi ile sanatı karıştırdığımız noktada bakış açımızı tekrar sorgulamamız gerekir. Ahlaki değerlerimizi başka yerlerde sorgulayalım. Emek verilen sanatsal çalışmalarda değil. Eğer sanatı ve sanatçıyı kısıtlamaya çalışırsak, ve bu sanat dalının içerisinde hizmet veriyorsak, acilen başka bir bir meslek seçelim...
 
Yukarı Alt