davetiye tasarımı

Melek Kaya

Üye
Kayıt
23 Ocak 2009
Mesaj
111
Tepki
0
Merhaba,

Düğün davetiyesi tasarımı yapmak istiyorum.Henüz freehand ve photoshop biliyorum diyemeyeceğim öğreniyorum.Bana fikir verirseniz sevinirim.hangi programda yapmalıyım? Boyutları ne olmalı?ve ayrıca vereceğiniz fikirler var mıdır bana?
İlgilenecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
melek hanım yapmak istediğiniz davetiyenin ebatları pek önemli değil salında şimdilerde her boy davetiye yapılıyor internetten örnek davetiyelere bakabilirsiniz ilk önceler davetiyenin aynısını yapmaya çalışın eliniz alıştıktan sonra kendinize has modeller tasarlayabilirsiniz.
saygılar...
 

Melek Kaya

Üye
Kayıt
23 Ocak 2009
Mesaj
111
Tepki
0
hmm, aslında haklısınız,öncelikle programların işleyişini iyice kavramalı ki sonra kendi tasarımını yapabilme aşamasına gelinmeli.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
merhaba melek hanım.
fatih arkadaşımızın söylediklerine ek olarak iki önemli hususu belirtmek istiyorum.
tasarımda iki konu çok önemli biri, bitmap tabanlı program diğeri vektörel bir program.
mutlaka vektörel bir programda işinizi sonlandırın.
saygılar...
 

Melek Kaya

Üye
Kayıt
23 Ocak 2009
Mesaj
111
Tepki
0
Emine hn teşekkür ederim öncelikle,
yani photoshopta başlayıp, freehand de bitir işini mi demek istediniz.Yeni yeni başlıyorum öğrenmeye,anladığımı hemen onaylatayım istiyorum:)
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Melek hanım,
Bir davetiye için illa iki program kullanmanıza gerek yok. Sadece Freehandle tasarım yapabilirsiniz. Photoshop kullanmamızın nedeni bazı efektler yardımıyla tasarıma renk katmaktır.
Vektörel tabanlı bir programda yaptığınız tasarımlar daha canlı çıkacaktır baskıda. Bir de baskıya gönderirken vektörel bir program kullanıyoruz matbaa olarak. Yani siz çalışmanızı Photoshop olarak yapıp gönderseniz bile biz onu freehande almak durumundayız.
Tabii böyle mesajlara cevap yazarak anlatılmıyor bazı şeyler. Öncelikle burdaki dersleri takip edin belli bir seviyeye gelirsiniz.
Elimizden geldiği kadar, bilgimiz ölçüsünde size yardımcı oluruz.
kolay gelsin
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
@Melek Kaya
vermiş olduğum cevap biraz açılım istiyor tabiki.
kısaca vektörel bir program kullanmak gerekli. bir üst mesajda süleymen bey anlatmış. benimde corel öğrenmem bu sebeple olmuştır. matbaacı arkadaşım illaki corel isterim diye tuturunca öğrenmeye başladım. bu corel olur freehand olur önemli değil. olabildiğince vektörel bazlı bir programda çalışmalşısınız. bitmap nesneler kullanmak yada düzenlemek istediğinizde ilk tercihimizde Photoshop olmuştur. zaten forumda bu konuyla ilgili çok konu geçmektedir ve hatta Photoshop mu? Corel mi? diye konu açan arkadaşlarımız dahi olmuştur.
umarım yeterince açıklayı olmuşumdur.
saygılar...
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
freehandı kullanabılırsın bence olcu kavramı yok davetıyede ama bızde ısyerımızde davetıye cok sattıgımız ıcın bılıyorumkı genellıkle musterı hem guzel hemde ucuz olanı ıster bu zor olsada :D ben sana eğer bi davetiye tasarlamak ıstersen sole fıkır verım kuzenım kendı davetıyesını evlılık cuzdanın bırebır aynısını yaptı cokta begenıldı.

ama yulkarıdada soledıklerı gıbı ısını vektorel bır programda bıtırmelısın matbaada baskı vektorel programlardan cıkıyor çünkü; unutmadan bu arada cifler genellıkle bole cızgı karakterler cok kullanıyo davetıyelerde
 

Melek Kaya

Üye
Kayıt
23 Ocak 2009
Mesaj
111
Tepki
0
Anlıyorum evet,ben her ikinize de teşekkür ederim ilginizden ötürü, sizlerden öğrenilecek çok şey var,zaten çalışmalarınızı da inceliyorum fırsat buldukça.Artık sık sık danışırım sizlere.Çok sağolun arkadaşlar.Önerilerinizin hepsini değerlendireceğim.



aa evet, evlilik cüzdanı şeklinde davetiye fikri çok şeker bence de, sağol burçin.Bu arada aklına başka fikirler gelirse de paylaşırmısın.ben çizgi karakterlerden ziyade daha özel,daha farklı birşey yapayım istiyorum,düşünüyorum..düşünüyorum...:)bulamıyorum:)..
yardımına teşekkürler:)
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
ben kedımınkını soleyım ozaman ev seklınde kutu cızdım sonra onu katlayıp ev halıne getırdık halında dıs yuzunde ısımlerımız ve tarıh yazıyo kutu aynı zamanda acılır oldugunda ıcınde herkese kendımızın yazdıgı bır soz olacak onu daha hazırlamadık tabı bunu yanıda ayrıyeten bıde hazır davetıyemız olucak aıleler fıkrımızzı cocuksu buldu bırazda :D:D:D
 
Yukarı Alt