Deneme Kartvizit Çalışmam

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1


Çalışmayı illustratorda yaptım 300 dpi olması lazım.Nasıl olmuş.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Bir kartvizitte 3 ayrı font darmadağın görünüyor. Arkaplan, ahşap tahta parke, grafik ve web tasarımcıyı yansıtmaz ama özel bir bağın-ilişkin varsa kalabilir. Şu oval dikdörtgen çerçeveyi, içindekilerle beraber tümüyle kaldır at. Neresinden tutsan uymamış - renk, yer, şekil, yerleşim. Bi alıcı gözüyle bak: fosfor renk, mavi font rengi, üstte pay kalmamış. Olmamış. Hizmetlerin ve iletişim bilgilerin için başka bir font seç. Üstte, adın ve işin içinkullandığın font, Andika yazıtipi değil mi? Ne güzel bir yazıtipidir o, lokum gibi, yumuşak, sıcak. Yakışmış.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Bir grafik ve web tasarımcının kartviziti olsun web sitesi olsun, bir bakıldığında evet işte bu dedirtmeli bence .. Yine de emeğinize sağlık ..
 

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Teşekkürler birde arkaplan konusunda çok sıkıntım var hiç resimim yok şöyle güzel arkaplanlar çok araştırdım forumda ama bulduklarımın hepsi kırıktı.Sizlerde varsa bana linklerini atabilir misiniz ? Birde illustrator mu yoksa corel draw mı öğreneyim ilk önce hangisi benim için daha avantajlı olur.Çok teşekkür ederim.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Sayın Oğuzhan bey , görsel araştırmalarınızı arama motorlarından da destek alarak yapınız ayrıca kartvizit için arka plan görseli pek kullanışlı olmaz. İllustrator ve corel aynı işlemi gerçekleştirmemizi sağlar ikisinin de kendisine göre avantajları var ;) Mesela ben corel de karekod barkod uygulaması kullanırken illustratorde kullanamıyorum .. Tamamen kişisel tercih ama ben ikisini de kullanmanızı tavsiye ederim ..
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Çeşitli dosya formatlarda arkaplan görselleri indirebileceğin yüzlerce site var internette. Ben bir tanesini hemen yazayım.

http://www.texturemate.com

Bu siteyi bir incele. İndirmek isteyeceğin pek çok şey olacak.

Küçük arkaplan koleksiyonları bu sayfada: http://www.texturemate.com/content/texturepacks

CorelDraw'ı öğrenmen daha kolay olur. Bence bununla başlayabilirsin. Sonra Illustrator'ü de öğrenirsin. Illustrator'ün şöyle bir avantajı olur: Diğer Adobe programlarıyla hem uyumlu hem de kullanım alışkanlığı ve arayüz yönünden benzer. Örneğin, Photosop da öğrenip kullanacaksan. İş açısından avantajı soruyorsan, avantaj bakımından şu an için pek bir fark olmaz. Nuh-nemiden kalma Freehand programının kullanımı terkedilmedi bu ülkede daha. Ama birşey kesin: Illustrator giderek yaygınlaşacak.
 

OguzhanH

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2012
Mesaj
69
Tepki
1
Kartvizit için arkaplan görseli pek kullanışlı olmaz dediniz.Normal renklerdemi yapalım.Sarı kırmızı yeşil gibi mi ?
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Mesela kendine bir logo belirle ;) belirlediğin logonun renkleri olacak dolayısıyla beyaz yada gri yada pastel renklerden uygun olan bir zemin üzerine çalış.Sitede çok başarılı isimler var onların çalışmalarını incelersen kastımı anlarsın ;)
 
Yukarı Alt